+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

EP: Juniori preko Grčke do četvrtfinala

by: admin

0

Tri meča, tri pobjede skor je juniorske vaterpolo reprezentacije u grupnoj fazi takmičenja na Evropskom prvenstvu na Malti.

Crna Gora je u trećem kolu grupe C savladala selekciju Grčke 11:8 (2:1, 4:1, 2:3, 3:3) i osvojila prvo mjesto i direktan plasman u četvrtfinale, a i dan odmora na šampionatu. U prva dva kola ’’ajkule’’ su bile bolje od Ukrajine 17:3 i Rumunije 15:10. U drugom duelu kola Ukrajina i Rumunija su odigrali 9:9. 

Na šampionatu je u srijedu dan odmora za crnogorske vaterpoliste, dok će se drugoplasirane i trećeplasirane selekcije boriti za prolazak u četvrtfinale. Naša selekcija u četvrtfinalu u četvrtak od 16 sati i 30 minuta igraće sa pobjednikom meča Španija – Njemačka.

’’Vodili smo tokom cijelog meča. Kontrolisali smo rezultat, i meč priveli kraju kako treba. Ušli smo borbeno u meč, kao i što smo se dogovorili. Pokazali smo da nam je iz meča u meč igra sigurnija. Potpuno zasluženo smo osvojili prvo mjesto u grupi, i sada imamo dan pauze, a onda u četvrtak slijedi četvrtfinale. Iako je sjutra dan bez utakmice, mi ćemo odraditi dva treninga, dosta jača da bi smo obnovili izgubljenu energiju. Moramo se što bolje pripremiti za četvrtfinale jer nas očekuje jako težak meč, čekamo Španiju ili Njemačku. Prvi su jako brzi, drugi izuzetno izdržljivi, tako da neće biti lako ni malo“, poručio je selektor Mirko Vičević.

Strijelci:

CRNA GORA: Miloš Konatar golman, Marko Konatar 2, Bogdan Đurđić 4, Petar Ćetković 0, Vlado Popadić 1, Stefan Pješivac 1, Dimitroje Kriještorac 1, Blažo Mitrović 0, Ukropina Aleksa 2, Krivokapić Janko 0, Adžić Danilo 0, Mačić Petar 0, Koleško Dragan 0.

Tabela grupa C:

1.Crna Gora 9

2.Grčka 6

3.Rumunija 1

4.Ukrajina 1