+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

Dobar nastup za plivače četvrtog dana EP

by: admin

0

Crnogorski plivači Ado Gargović, Jovana Kuljača i Anđela Antunović zavšili su svoje druge trke na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u Kazanju. 

Antunović je u disciplini 100 metara kraul otplivala vrijeme 1:00,03, što je njeno najbolje vrijeme ove sezone. Kuljača je u disciplini 50 metara leđno otplivala 32,23, što je samo 15 stotinki slabije od njenog najboljeg vremena. Ado Gargović je na 200 kraul plivao brže od crnogorskog rekorda, skoro za sekundu, ali zbog cimanja na startu, sudije su odlučile da to bude diskvalifikacija.

Svoj prvi nastup na velikom takmičenju jutros je imao i Vasilije Andrić u disciplini 200 metara kraul. Zabilježio je rezultat 2:00,03.

“Ostaje žal kod trke Ada Gargovića i državnog rekorda, ali raduje njegova forma, i ukoliko ovako nastavi sigurno da će do kraja godine imati još bolje rezultate. Vasilije je prvi put nastupio na jednom ovako velikom takmičenju, i zabilježio vrijeme koje je jako dobro za jutarnju trku, i u granicama njegovog najboljeg vremena. Posljednji nastup za naše plivače je sjutra. Gargović i Andrić ce nastupiti na 100 metara kraul i očekujem odlična vremena, jer su u trci na 200 kraul imali fenomenalan polaz na 100”, poručila je Franeta.