+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

Crna Gora prva na turniru u Mađarskoj!

by: admin

0

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore upisala je i treću pobjedu u isto toliko mečeva na “Vodafon kupu” i osvojila prvo mjesto na turniru, prenose sportski portali.

Posljednja žrtva tima Ranka Perovića bila je Njemačka koja je savladana rezultatom 10:3 (3:1, 2:1, 2:1, 3:0), pa “ajkule” imaju pravo da sa dosta optimizma očekuju Svjetsko prvenstvo u Barseloni koje počinje 22. jula i prvi meč protiv Grčke.

Kao i protiv Grka i Mađara u prethodna dva meča (pobjede sa 11:4 i 8:5), crnogorski vaterpolisti su odigrali odlično u odbrani, posao je odradio i napad, pa pobjeda protiv “pancera” nijednom nije došla u pitanje.

Perović je u ovom meču u bazen poslao Miloša Šćepanovića, Draška Brguljana, Vjekoslava Paskovića, Darka Brguljana, Iga Kruziju, Mlađana i Nikolu Janovića, Aleksandra Ivovića, Sašu Mišića, Filipa Klikovca, Predraga Jokića i Zdravka Radića.

Kruzija, Ivović i Darko Brguljan su dali po dva gola, po jedan Nikola Janović, Filip Klikovac, Vjekoslav Pasković i Draško Brguljan.

Crnogorska ekspedicija se danas vraća iz Budimpešte, a do polaska u Barselonu, koji je zakazan za 20. jul, treniraće u Herceg Novom.

(foto: Radoje Milić)