+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

Crna Gora dočekuje Slovačku, PEROVIĆ: Šansa mladima

by: admin

0

Poslije srebra na Svjetskom prvenstvu u Barseloni, na okupu je ponovo vaterpolo reprezentacija Crne Gore – kreću novi izazovi, kreću nove kvalifikacije za Svjetsku ligu, a na startu tog takmičenja rival je Slovačka. Reprezentacija se jutros okupila u Budvi, odradila trening, nema puno vremena za pripremu meča, ali protiv Slovačke samo je pobjeda u mislima.

“Ovo je prilika da se da šansa što mlađim igračima, da pokušamo da proširimo bazu. Protiv Slovačke očekujemo sigurnu pobjedu, jer smo mnogo kvalitetnija ekipa. Međutim, u ovako izmijenjenom sastavu ne smijemo da prijetimo, već da priđemo maksimalno ozbiljno meču, i da ga odradimo na najbolji mogući način. Pored reprezentativaca iz Barselone, oporavljenog Aleksandra Radovića, mislio sam da je ovo prava prilika da pozovem još četiri juniora koji su na Malti osvojili zlato. Ovaj poziv je nagrada za uspjeh koji su napravili. Da vide kako je u “A“ reprezentaciji, da osjete atmosferu, da stiču iskustvo, jer bi vrlo brzo trebali da budu standardni članovi “A“ selekcije“, poručio je selektor Ranko Perović, i kazao da Crnu Goru tek očekuju pravi izazovi.

“Malo je vremena za pripremu meča, ali vjerujem da će se iskusniji igrači brzo snaći. Mlađi imaju pravo na greške, ali uz ove starije vjerujem da će sve biti ok. Nije ni fizička sprema svakome ista, jer neko radi bolje, a neko lošije u svojim klubovima. Sve u svemu, jedna velika nepoznanica, ali dobra prilika da kroz trening i tu utakmicu radimo na nečemu što je pred nama. Sljedeće ljeto će biti itekako zahtjevno, tako da moramo proširiti bazu, jer teško da 13 igrača može sve to da iznese. Ima tu još par igrača koji su prošle godine učestvovali u Svjetskoj ligi. Očekujem da iz tog kvantiteta izađe kvalitet, koji je nama neophodan da ostanemo u Svjetskom vrhu, đe i pripadamo.

I čuvar mreže “ajkula“ Miloš Šćepanović ističe da je ovo odlična prilika da šansu dobiju mlađi igrači, a da u konačan rezultatu meča ne treba sumnjati.

“Pored toga što očekujemo pobjedu, u nju ne treba sumnjati, jer u svim mečevima Crna Gora ide na pobjedu. Nadam se da će, pored standardnih reprezentativaca, i najmlađi igrači, najozbiljnije shvatiti ovu veliku šansu koja im je ukazana. Ako u određenim momentima ne budu imali kvalitet, to im se neće zamjeriti. U ovom momentu je dovoljno da pokažu da imaju veliku želju, i da im je čast da igraju za nacionalni tim. Da pokažu i selektoru, i saigračima, da se u budućnosti može računati na njih. To je primjer koji slijedimo od prošle godine, kada je bilo dosta mladih igrača, a na kraju smo uspjeli da dođemo i do bronzane medalje sa kombinovanim sastavom. Pretpostavljam da će tako biti i sada. Vjerujem u veliku želju, borbenost i kvalitet mlađih igrača.“

Utakmica Crna Gora – Slovačka igra se u Budvi od 18 sati. Podsjećamo, 10. decembra u Kotoru dočekaćemo Italiju, a 14. januara naredne godine selekciju Njemačke u Herceg Novom.