+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

Crna Gora dočekuje Njemačku, PEROVIĆ: Ne smijemo ih potcijeniti

by: admin

0

Seriju mečeva pred svojim navijačima, u sklopu kvalifikacija za Svjetsku ligu, vaterpolisti Crne Gore zatvoriće u utorak veče duelom sa Njemačkom, na bazenu Instituta Igalo. Nakon pobjeda nad Slovačkom i Italijom, ”ajkule” bi trijumfom nad ”pancerima” napravili veliki korak ka osvajanju prvog mjesta. No, da se i u ovaj meč mora ući ozbiljno, poručio je selektor Ranko Perović.

”Kao i do sada imamo samo jedan dan za trening. Nastavljamo tamo gdje smo stali, od utakmice sa Italijom. Sastav je malo promijenjen u odnosu na duel sa ”azurima” – šansu su dobila dva mlađa igrača. Po planu mladi dobijaju šansu i minutažu, što je itekako potrebno za neko njihovo dalje sazrijevanje. ”

Njemačka je u prvom kolu na svom bazenu poražena od Italije 12:7, dok je bila bolja od Slovačke 10:9.

”Što se tiče same utakmice, ne smijemo ni u kojem slučaju, potcijeniti Njemce. Znali su da nas namuče itekako u prošlosti, tako da moramo prići meču maksimalno ozbiljno. Ako mi budemo na nivou, onda ni rezultat neće izostati. Moramo diktirati tempo od početka do kraja, i neće biti problema. Ako budemo mislili da ćemo to lagano završiti, onda ćemo zakomplikovati situaciju. Znamo da su Njemci poznati po svojoj upornosti, da uvijek daju maksimum. Ali, vjerujem da ćemo biti pravi, i da ćemo utakmicu odraditi onako kako treba”, poručio je Perović.

Meč Crna Gora – Njemačka igra se od 18 sati na bazenu Instituta Igalo. Drugi par grupe je Italija – Slovačka.