+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

Crna Gora bolja od Italije

by: admin

0

Reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas Italiju 13:9 (2:2, 3:4, 5:1 i 3:2), u četvrtom kolu B grupe vaterpolo turnira Univerzijade u Kazanju.

To je drugi uzastopni trijumf crnogorskih vaterpolista, nakon startnih poraza od Srbije i Sjedinjenih Američkih Država (SAD). Savladli su i Belgiju u prošlom kolu.

Crnogorski vaterpolisti odlučujuću prednost stekli su u trećoj četvrtini, kada su nakon serije 4:0 došli do vođstva od 9:6, koje je na kraju tog dijela meča iznosilo 10:7. Pitanje pobjednika riješili su početkom posljednjeg dijela meča, kada su pogotkom Radovana Latinovića poveli 11:7. Italija, koja je u prva tri kola ostvarila maksimalan učinak, šest puta imala je minimalno vođstvo, posljednji put na kraju druge četvrtine (6:5).

Najefikasniji u crnogorskoj reprezentaciji bili su Miljan Popović i Nikola Murišić sa po tri, dva gola postigao je Jovan Sarić, a po jedan Marko Vukmirović, Marko Ivančević, Radovan Latinović, Nikola Marković i Marko Gopčević.

U reprezentaciji Italije najbolji je bio Mateo Đito sa tri gola, dok su se po jednom u listu strijelaca upislai Frančesko Kopoli, Davide Steardo, Stefanpo Luongo, Đakomo Bini, Đakopo Mandolini i Luka Marciali.

U B grupi, Srbija je pobijedila Brazil 14:8, dok je selekcija SAD trijumfovala u duelu sa Belgijom rezultatom 19:2. Crna Gora će u petom kolu, sjutra u 12 sati, igrati sa Brazilom.