+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

COK uručio priznanja Janoviću i Pješivcu

by: admin

0

Vaterpolista Mlađan Janović i rukometašica Katarina Bulatović najbolji su sportisti Crne Gore u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK). Predsjednik COK-a Dušan Simonović kazao je na svečanosti u Vili Gorica da je i ova godina pokazala svu snagu i kvalitet crnogorskog sporta.

“ Nije se ponovila 2012. godina, ali idu godine kada ćemo opet biti u prilici da imamo odlične rezultate naših sportista. Godina je pokazala da možemo računati na naše rukometašice, naše vaterpoliste, da imamo sjajan potencijal u pojedinačnim sportovima. Sve kad se sabere za budućnost crnogorskog sporta ne treba brinuti.U sljedećoj godini očekuju nas prve Evropske igre, zatim igre malih zemalja, igre na pijesku, i dva festivala na kojem ćemo predstaviti naše najmlađe sportiste. Raduje nas pogotovo što se bliže nove Olimpijski igre, i siguran sam da ćemo imati jak i moćan tim. Znamo da su vremena teška, ali treba raditi na tome da se obezbijedi kvalitetan smještaj za Crnogorski olimpijski komitet. Svojim dosadašnjim aktivnostima i radom mislim da smo to zaslužili. Radićemo na projektu Igara malih zemalja 2019. godine zašta smo se kandidovali.Takođđe, radićemo na izgradnji mini olimpijskih centara u Kolašinu i Tivtu“, kazao je Simonović.

Žiri COK, u čijem sastavu su se pored predstavnika te asocijacije našli i vrhunski crnogorski sportisti i predstavnici medija, proglasio je Katarinu Bulatović i Mlađana Janovića, za najbolje sportiste Crne Gore u 2014. godini. Procijenjeno je da Janović i Bulatović treba da podijele to priznanje.Janoviću je to prvo priznanje COK, dok je Bulatović 2012. godine podijelila nagradu sa Bojanom Popović. Janović je priznanje zaslužio osvajanjem četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu i bronzanim odličjem u Svjetskoj ligi. Priznanje je umjesto Mlađana primio njegov stariji brat Nikola.

“Jako mi je drago zbog Mlađana.Znam koliko mu ovo znači, znam koliko je sve ove godine želio da bude sportista Crne Gore. Zamolio me je da prenesem da će i dalje da daje sve od sebe, i kroz reprezentaciju i kroz klub. Da će dostojno reprezentovati Crnu Goru, i da sa reprezentacijom nastavi da i dalje niže uspjehe“, kazao je Nikola a onda se osvrnuo na narednu godinu.

“Kada je vaterpolo u pitanju ambicije su uvijek visoke. Nemamo prava da drugačije razmišljamo jer smo tako i navikli sve u Crnoj Gori. Mislim da i sljedeće godine, a pogotovo 2016. godine, treba konsolidovati redove, ima nekih stvari koje treba popraviti definitivno, i da probamo da dođemo do novih uspjeha. Ova godina je mogla biti bolja, rekli smo da nijesmo zadovoljni četvrtim mjestom, iako je velika stvar biti četvrti među svim tim selekcijama. Ako ste bili prvaci Evrope i srebrni na Svjetskom, onda ne možete da budete zadovoljni četvrtom pozicijom. Ova reprezentacija može i mora bolje“, poručio je Janović.

Najbolji mladi sportisti su džudistkinja Ivana Šunjević i vaterpolista Stefan Pješivac.

“Nagrada mi znači puno, i ovom prilikom bih želio da se zahvalim svima na ukazanom povjerenju. Nadam se da ću sljedeće godine opravdati ovu nagradu. Moj tim Jadran iz Herceg Novog je itekako napredovao u posljednje vrijeme, a za to je najzaslužniji trener Vladimir Gojković. Bio je vrhunski sportista, sada je i trener, i bez njega ne bi mogli. Ja ne bih bio ovdje da nije bilo i mojih saigrača“, kazao je Pješivac.

Pratite nas na facebook stranici “Vaterpolo i plivački savez Crne Gore – WPOLO Montenegro“