+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

COK: Priznanja za Mlađana Janovića i Stefana Pješivca

by: admin

0

Vaterpolista Mlađan Janović i rukometašica Katarina Bulatović najbolji su sportisti Crne Gore u 2014. godini, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Žiri COK, u čijem sastavu su se pored predstavnika te asocijacije našli i vrhunski crnogorski sportisti i predstavnici medija, proglasio je Katarinu Bulatović i Mlađana Janovića, za najbolje sportiste Crne Gore u 2014. godini.

Procijenjeno je da Janović i Bulatović treba da podijele to priznanje.Janoviću je to prvo priznanje COK, dok je Bulatović 2012. godine podijelila nagradu sa Bojanom Popović.

Janović je priznanje zaslužio osvajanjem četvrtog mjesta na Evropskom prvenstvu i bronzanim odličjem u Svjetskoj ligi. Bulatović je predvodila Đer do trofeja Lige šampiona, dok je u dresu crnogorske reprezentacije bila četvrta na šampionatu Evrope.

Najbolji mladi sportisti su džudistkinja Ivana Šunjević i vaterpolista Stefan Pješivac, dok su nagrade za najbolje nacionalne timove dobili vaterpolisti i ženska seniorska rukometna reprezentacija.

Svečano proglašenje najboljih sportista Crne Gore biće održano sjutra u 12 sati u Vili Gorica.