+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

BRGULJAN: Treća četvrtina najbolja na šampionatu

by: admin

0

”Ajkule” su upisale i treću pobjedu na šampionatu, pala je Rumunia, a po mišljenju Darka Brguljana treća četvrtina bila je najbolja na šampionatu.

”Očekivali smo otpor Rumuna u prve dvije četvrtine. Pokazali su da su dobra ekipa i uspjeli su da nas namuče. Ne mislim da smo mi ušli loše u meč, koliko oni imaju određeni kvalitet, koji su uspjeli da pokažu, i da te prve dvije četvrtine budu dosta teške. Krajem druge smo uspjeli da se odlijepimo, a treća četvrtina je bila najbolja na turniru. Došlo je do malog opuštanja u posljednjoj dionici, ali to je normalno kada vodite 6-7 razlike. Već smo razmišljali o Italijanima. Pribojavali smo se Grka i Rumuna, ali smo ih odradili bolje nego što smo očekivali. Ruse smo takođe odradili lako, i ovo za sada je baš dobro. Znamo, da nam šampionat počinje sada, imamo utakmicu koja je prekretnica turnira. Normalno, neće biti smak svijeta ako ne dobijemo , ali naš glavni cilj je pobjeda i polufinale.”

Uroš Čučković je kazao nakon meča, da je sve ovo bila uvertira za okršaj sa Italijanima.

”I ovom meču smo pristupili sasvim ozbiljno. Do kraja smo pokazali, i u napadu i u odbrani, koliko smo angažovani, a najviše u odbrani. Došlo je do malog opuštanja u posljednjoj četvrtini, ali to je bilo normalno, s obzirom na razliku koju smo imali tada. Ovo je sve bila uvertira za to prvo mjesto. Ta utakmica sa Italijanima je direktan duel za polufinale. A naš najveći cilj je upravo to, da izborimo prvo mjesto u grupi. Gledali smo ih, vidjeli da su jako spremni, odlično pokriveni na svim pozicijama, i očekujem veoma jak meč. Ali, uz ovakvu igru, i uz ovakav pristup siguran sam da možemo da pobijedimo.”

Tešku utakmicu očekivao je i Mlađan Janović.

”Dobra utakmica, jer smo očekivali da će da pruže jači otpor možda u dvije, tri četvrtine. Platili su danak u utakmici sa Italijom, dok smo mi mnogo lakše prošli sa Rusijom. Mislim da je to definitivno na kraju odlučilo protivnika, jer su oni izuzetna ekipa, i ako se ne uđe maksimalno ozbiljno, mogu da naprave probleme svima.”