+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

BRGULJAN: Ostaje žal za zlatom, IVOVIĆ: Srebro ogroman uspjeh

by: admin

0

Srebrna medalja je ogroman uspjeh crnogorskih vaterpolista. Ostaje žal za zlatnim odličjem, ali biti drugi na svijetu je fantastičan poduhvat ’’ajkula’’.

’’Noćas nijesmo zaslužili da budemo prvaci svijeta. Nijesmo odigrali na nivou utakmica sa Srbijom i Italijom. Te dvije teške utakmice su nas izmorile. Oni su imali mnogo lakši put. Ali, ne tražim opravdanja za lošu igru, i odbrana nam je bila ispod nivoa. Zasluženo smo poraženi, ali imamo za čim da žalimo. Mogli smo do izjednačenja, mogli i do pobjede, jer smo stvarno dali sve od sebe’’, poručio je Draško Brguljan, a istog mišljenja je i Aleksandar Ivović.

 

’’Svima nam je teško, ali kada smo dolazili, da nam je neko ponudio drugo mjesto, objeručke bi ga prihvatili. Vjerujte, da nijesmo očekivali da ćemo dovde dogurati, poslije onog poraza u Londonu. Preskočili smo tu psihološku barijeru. Najbitnije je da smo konačno dobili Srbiju u toj nokaut fazi. Na ovom šampionatu je bilo pomaka, a najbitnije je da smo uzeli medalju. Imaćemo popravni jako brzo, i nadam se da sada možemo ući u kontinuitet osvajanja medalje.’’

Odličan šampionat za “ajkule“, srebro ogroman uspjeh, ali ostaje žal za najsjajnijim odličjem, kazao golman Miloš Šćepanović.

’’Žalimo za zlatnom medaljom, ali srebro na svjetskom šampionatu je ogroman uspjeh. Mađari su potpuno zasluženo slavili, i čestitamo im. Htjeli smo do kraja, ali nam se nije dalo. Već sjutra ćemo biti svjesni kakav smo rezultat napravili. Drugi na svijetu, je ogromna stvar.“