+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

BRGULJAN: Ispunili smo cilj

by: admin

0

”Akule” su opravdale ulogu favorita protiv Gruzije, slavile ubjedljivo 17:2, i praktično obezbijedile prvo mjesto u grupi i direktan plasman u polufinale, jer su male šanse, da Italija savlada Grčku sa 12 razlike.

Saša Mišić:

”Nemoguće je da Italija dobije Grčku 12 razlike, i mislim da će ovo dovoljno biti za prvo mjesto. Sad imamo tri dana slobodno. Iskoristićemo te dane da se na najbolji mogući način spremimo, i da na pravi način dočekamo polufinale. Mislim da ova ekipa ima snage za medalju. Siguran sam da ćemo da ti sve od sebe, pa šta bude.”

Draško Brguljan:

Teško je bilo igrati po ovoj vrućini, Gruzija ima par igrača koje smo morali dobro da pokrijemo. Odlično smo odigrali odbranu, ali bilo je par situacija kada je Radić morao da se pomuči. Dobro smo odigrali kroz cijelu grupu, sada nas očekuje ono pravo. Tri dana pauze nekada može da bude dobro, a nekada ne. Ali, najvažnije je da smo u polufinalu, to nam je bio cilj i to smo ispunili. Ko god da nam nude rival u polufinalu biće teško. Čekamo rivala, a onda ćemo da se spremamo za taj duel, maksimalno kao do sada.”

Damir Crepulja reprezentativac Gruzije:

”I prije utakmice smo rekli da je Crna Gora apsolutni favorit. Ušli smo u utakmicu lagano, stigao nas je umor, bliži se kraj šampionata. Crna Gora je ekipa koja uvijek ide na medalju. Nijesmo očekivali da ćemo izgubiti sa 15 razlike, ali šta da se radi, to je sport. ovo je bilo veliko iskustvo za nas. Nevjerovatan osjećaj je bio slušati himnu Crne Gore, a igram za Gruziju. Iskreno, suze su mi bile krenule.