+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

BRGULJAN: Da se za Crnu Goru vratimo sa medaljom

by: admin

0

Ostaje veliki žal za propuštenim u polufinalu Evropskog prvenstva, ali sada moramo dati sve od sebe kako bi se kući vratili sa bronzanom medaljom, poručio je vaterpolo reprezentativac Draško Brguljan.

”Ne treba da se osvrćemo na taj meč od juče, ali moramo da izvučemo neke pouke. Mislim da smo odigrali fantastično dvije ipo četvrtine, a onda je došlo do psihološkog pada. Nešto slično kao u Londonu. Nadam se da nam se to više nikada neće ponoviti, ali šta je tu je… Moramo da idemo dalje, čeka nas utakmica za treće mjesto, i Italijani su izgubili sa golom razlike i njima nije lako. Moramo dati sve od sebe da uzmemo bronzu, i da se kući vratimo sa medaljom, a to je najvažnije.”

Kada se sve sabere na kraju smo zasluženo poraženi od Srbije, ističe Brguljan.

”Nijesmo bili dovoljno hrabri. Imali smo dva gola prednosti pred posljednju četvrtinu, a izgubili smo je 3:0. Čestitam Srbiji jer su bili hrabriji od nas u odlučujućim momentima. Ja sam dobio tri lične šest minuta prije kraja, i ne znam da li bi to nešto promijenilo ili ne. Nekako smo se bili istrošili u te tri četvrtine. Nešto nam je falilo…”

Srbija je arhivirana, sada slijedi okršaj sa Italijanima za bronzu.

”Motiva protiv Italije ne smije da fali. Bilo bi jako lijepo da se za Crnu Goru vratimo sa medaljom. Četvrto mjesto je praktično ništa.Moramo da se skupimo, da damo i posljednje atome snage. Jesmo umorni i iscrpljeni, ali jednostavno moramo da damo sve od sebe da pobijedimo. Italija je dobra ekipa, imaju dobre mlade igrače. Imaju četiri jako mlada momka, igraju dobro, ali imaju i dobru podršku, to jest dopušta im se malo grublja igra. Predvođeni su Tempestijem, koji cijelo prvenstvo jako dobro brani. Tu su Filjoli, Đorđeti i Aikardi, koji su najbolji igrači. Praktično njih četvoro drže ekipu. Pogledaćemo snimak utakmice sa Mađarskom, pa da se dobro pripremimo za utakmicu.”