+382 20 671 931
federation@wpolo.me
U16 reprezentacija

„Ajkule“ spektakularnim preokretom do polufinala Svjetskog prvenstva

by: grtuis

0

Nevjerovantnim preokretom i nakon penal-serije, naša U 16 reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva, koje se održava na Malti.

crna-gora-u-16-malta-polufinale

Naše mlade „ajkule“ su gubile od Grčke 11:6 na kraju treće četvrtine, da bi briljantnom igrom i serijom 5:0 u posljednjih osam minuta izborile peterce, u kojima je golman Marko Pejović izrastao u heroja i sa dvije odbrane otvorio put do veličanstvene pobjede 15:14 (2:4, 3:3, 1:4, 5:0, 4:3).

Prije peteraca, blistao je Danilo Roganović, koji je sa pet golova bio najefikasniji i zvanično najbolji pojedinac meča, ali su svi mladići, koje vodi Nenad Vukanić i koji su prošlog ljeta osvojili evropsko srebro, pokazali izuzetan karakter, uz talenat koji je odavno prepoznat.

Samo tim velikog srca i igrači pobjedničkog mentaliteta su sposobni da praktično izgubljenu utakmicu pretvore u veliku pobjedu.

Pored Roganovića, golove u regularnom dijelu utakmice postigli su Andrej Durutović (dva), Stefan Vraneš, Luka Dragović, Pavle Dabić i Luka Todorović po jedan.

Durutović, Roganović, Vraneš i Todorović bili su precizni u izvođenju peteraca.

Rival u borbi za finale biće Italija, sjutra od 19 i 30 časova. Italija je u četvrtfinalu bila bolja od Hrvatske 12:9.

U drugom polufinalu sastaju se Mađarska i Španija.