+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
A reprezentacija

Ajkule” poklekle u finišu protiv Španije

by: prwpolo

0

Crnogorski vaterpolisti poraženi su od Španije 14:12 (4:2, 4:4, 2:3, 4:3) u drugom meču grupe A Evropskog prvenstva.

“Ajkule” su odigrale neuporedivo bolji meč nego protiv Francuske na otvaranju prvenstva, koji su dobile nakon petaraca, ali nije bilo dovoljno za odlične Špance i sjajne Granadosa i Peronea.

Španija je povela 2:0, Crna Gora izjednačila golovima Mršića i Ukropine, da bi rival, nakon nekoliko neiskorištenih naših napada, napravio seriju 3:0 i stekao tri gola prednosti početkom trećeg perioda. Jedan pogodak u toj seriji postigao je i golman Agire, iznenadivši Tešanovića.

“Ajkule” se, međutim, nisu predale, Vidović je u važnim momentima upisao dva pogotka, Ukropina je bio izuzetno šuterski raspoložen, a igrač više u prvom poluvremenu jako oružje (5/7). Međutim, španski igrači su kažnjavali i najmanju grešku, pa su i na polovini utakmice imali plus dva – 8:6.

Perone se u prvom napadu u trećem periodu treći put upisao u strijelce za 9:6, ali je crnogorski tim opet reagovao odličnim realizacijama Đura Radovića i Mršića (9:8). Nakon gola Bustosa za 10:8, uzvratio je Vasilije Radović i najavio odluku za posljednju četvrtinu.

Sjajni Mršić je trećim pogotkom, ponovo sa igračem više, donio izjednačenje 10:10 u prvom napadu. Nije, ipak, bilo iznenađenja do kraja – Granados je sa dva vezana pogotka donio dva gola prednosti, da bi nakon gola Vujovića za 12:11, Taulj i Sanauža riješili dileme.

Aleksa Ukropina, Stefan Vidović i Marko Mršić su sa po tri gola bili najefikasniji u našem timu, dok je Petar Tešanović imao 12 odbrana. Alvaro Granados se upisao pet puta u španskoj selekciji, tri pogotka postigao je Felipe Perine.
Posljednji meč u grupi A, Crna Gora igra u ponedjeljak protiv Hrvatske od 20 i 15.

(foto: MTB-photo.com)