+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Vijesti

“Ajkule“ napadaju zlato, PETROVIĆ: Imamo kvalitet za titulu!

by: admin

0

Još samo jedna prepreka je pred ’’ajkulama’’ na putu do najsjajnijeg odličja. Plasmanom u finale, crnogorski vaterpolisti su napravili najveći uspjeh na šampionatima svijeta – redom su padali prvi favorit Srbija, aktuelni vladar Italija, i sada je došao red na Mađarsku. Forma reprezentativaca je iz meča u meč sve bolja, a nada ostaje da će u istom ritmu odigrati i finale, kazao je reprezentativac Antonio Petrović.

’’Prezadovoljan sam onim što je ekipa do sada pokazala. Drago mi je da smo poslije Grčke uspjeli da se dignemo, kao što smo najavljivali, i što smo uspjeli da se plasiramo u finale. Što se tiče Mađara, oni su napadačka ekipa, sa dosta dobrih šutera. Ne smijemo da dozvolimo da se raspucaju, i moramo odigrati na što manji broj golova. Ako to ispunimo, onda bi rezultat išao u našu korist, i naravno osvojili bi titulu prvaka svijeta, što bi bio nevjerovatan uspjeh.’’

Mađari su samo jednom poraženi na šampionatu, i to od selekcije Srbije u grupnoj fazi. Na putu do finala eliminisali su Grčku i Hrvatsku. Velikoj pobjedi i zlatnoj medalji nada se i Mlađan Janović.

“U finale ideš da ne izgubiš utakmicu. Jeste da imaš medalju, ali idemo da osvojimo SP, idemo da osvojimo zlato. Sa ovakvom odbranom, i sa ovakvom željom, biće izvanredna utakmica. Mađari su izvanredni šuteri. Siguran sam da nas u finale čeka lijep vaterpolo, i naravno nadam se našoj pobjedi.“

Osvojeno srebro je već zlatno, ali svi vjerujemo da će se ’’ajkule’’ iz jednog od najljepših gradova svijeta vratiti sa peharom u rukama. Meč finala igra se od 22 sat i 15 minuta.