+382 20 671 931
federation@wpolo.me
Vijesti

”Ajkule” idu Slovačkoj, PEROVIĆ: Ima umora, ali idemo po pobjedu

by: admin

0

Nakon tri uzastopna meča pred svojim navijačima, i tri pobjede u kvalifikacijama za Svjetsku ligu, crnogorske vaterpoliste očekuju tri gostovanja do kraja takmičenja. Na redu je četvrto kolo grupe C i duel sa Slovačkom, selekcijom protiv koje ne bi trebalo da imamo problema.

”U suštini jedino što možemo da uradimo pred ovaj meč, jeste da popričamo, da održimo sastanak, da motivišemo igrače, i da maksimalno ozbiljno odradimo utakmicu. Imaćemo jedan zajednički trening, da se prisjetimo nekih stvari. Igrači su umorni od klupskih obeveza, jer su skoro svi igrali prvenstvene mečeve u subotu. Biće tu umora i od tih utakmica i od puta, ali na nama je da zbijemo redove i maksimalno ozbiljno odradimo utakmicu. Favoriti smo, i mislim da se rezultat ne dovodi u pitanje”, poručio je selektor Ranko Perović, a onda se osvrnuo i na prvi duel u Budvi koji je naša reprezentacija riješila u svoju korist 13:11.

”To je bila utakmica kojoj smo prišli dosta opušteno. Nakon srebra u Barseloni, bila je više svečana atmosfera. Igralo je dosta mladih igrača, tako da je to potpuno druga utakmica, u odnosu na ovu koja nas očekuje u utorak. Oni će biti jači u odnosu na taj prvi duel, jer će im se priključiti još dva igrača. Ali, i mi smo dosta jači u odnosu na taj duel u Budvi. Ne očekujem veće problem, jer sve zavisi od nas. Ako mi budemo na visokom nivou, angažovani, onda neće biti problema.”

Nakon Slovačke, Crna Gora je u Kotoru bila bolja od Italije 11:8, dok je u Herceg Novom savladala Njemačku 13:10. Slovačka je, pored poraza od naše selekcije, poražena i od Njemačke 10:9, i od Italije 12:5.

”Jedina izmjena je dolazak Jokića umjesto Ivovića, to je ekipa koja je igrala protiv Italije. Dakle, dosta jaka ekipa, ekipa koja se odlično poznaje, i vjerujem da neće biti problema da savladamo Slovačku”, kazao je Perović.

Meč u slovačkom gradu Novaki igra se 11. februara od 17 sati i 30 minuta. Meč će suditi Rus Vladimir Gerzanič i Mađar Žolt Marjai. Dva ipo sata kasnije u drugom meču grupe u Torinu sastaće se Italija i Njemačka.