Ajkule” na Evropskom U 17 prvenstvu, prvi rival Mađarska

Naša juniorska (U17) vaterpolo reprezentacija od 8. do 14. avgusta, učestvovaće na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Turskoj.

Trener Miodrag Mirović izabrao je 15 igrača za nastup na šampionatu. Boje Crne Gore braniće: Danilo Rajević, Pavle Jovanović, Tadija Matijašević, Tim Perov, Đorđe Pejović, Aleksandar Vavić, Nikola Petrović, Ljubomir Kovačić, Strahinja Gojković, Radivoj Radanović, Srđan Janović, Ivan Marković, Danilo Stupar, Relja Vukanić i Ognjen Moračanin.

Crna Gora je u grupi A sa Mađarskom, Španijom i Hrvatskom.

Raspored “ajkula” u grupnoj fazi

8. avgust - 18.30
Crna Gora – Mađarska

9. avgust – 17.00
Crna Gora – Hrvatska

10. avgust – 12.30
Crna Gora – Španija

U grupi B su Srbija, Grčka, Italija I Holandija. Grupu C čine Francuska, Rumunija, Poljska I Turska, a grupu D Malta, Njemačka, Gruzija i Ukrajina.

Po novom sistemu takmičenja za mlađe kategorije, najboljih osam selekcija takmičiće se u grupama A i B, a dvije najbolje ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Trećeplasirani timovi iz A i B grupa igraće u osmini finala sa drugoplasiranim iz grupa C i D, dok će pobjednici grupa C i D igrati protiv četvrtoplasiranih ekipa iz A i B grupa za prolaz među osam najboljih.

U stručnom štabu naše selekcije, pored trenera Mirovića, su pomoćni treneri Filip Andrić i Ekaterina Miljević, video analiza Vasko Vučković i doktor Vasko Roganović.