Plivači na pripremama u Nikšiću

Najbolji plivači Crne Gore nalaze se na priprema u Nikšiću koje su počele 10. januara, i trajaće do 19. na zatvorenom olimpijskom bazenu SC “Nikšić”. Na okupu je 20 plivača sa kojima rade nacionalni treneri za seniore i juniore, Danijela Franeta i Milica Ćorović.

“Fokusirali smo s ena to da ove godine bude podmlađeni sastav, među kojima su i troje plivača koji su nas predstavljali na Evropskom i Svjetskom prvenstvu. Cilj ovih priprema je maksimalan fokus i priprema mladih plivača na jači intenzitet rada, pogotovo jer treninge odrađujemo u olimpijskom bazenu. Plan je da se odradi maksimalan broj treninga, a kasnije je obaveza trenera da zadrže i iskoriste u daljem radu već učinjeno na ovim pripremama. Za sada su svi zdravi, i baš smo zadovoljni prvim dijelom priprema. Ovo nas obavezuje da pokušamo da ovoj djeci obezbijedimo još ovakvih aktivnosti. Na kraju, zahvalnost SC “Niksic” na odličnim uslovima, hotelu Onogošt na uvijek divnom gostoprimsrvu, i naravno VPSCG na ovim pripremam koje su od ogromnog značaja za plivanje!, poručila je Danijela Franeta.

Pripreme plivača posjetio je predsjednik VPSCg dr Đuro Marić, sa predsjednik Stručnog savjeta za plivanje Duškom Dragovićem.