VPSCG izdvojio preko 30 hiljada eura za stipendiranje sportista

Kao i prethodnih godina, i u 2021. godini, Vaterpolo i plivački savez Crne Gore izdvojio je značajna sredstva za stipendiranje najperspektivnijih vaterpolista, plivača i plivačica.

Čak 11 vaterpolista, potencijalnih reprezentativaca, na period od devet mjeseci (april-decembar), dobilo je mjesečnu stipendiju i to:

Danilo Radović 2001. godište - Jadran

Uroš Vučurović 2001. godište - Jadran

Miroslav Perković 2001. godište - Primorac, Novi Beograd

Alen Isljamović 2002. godište - Primorac

Đorđije Stanojević 2002. godište - Primorac

Andrija Korać 2002. godište - Budva

Marko Mršić 2003. godište - Cattaro

Vasilije Radović 2003. godište - Jadran

Jovan Vujović 2003. godište - Jadran

Ilija Radović 2003. godište - Jadran

Nikola Ivanović 2003. godište - Budva

Takodje, u kategoriji perspektivni sportista, stipendiju na period od devet mjeseci dobio je Mlađan Janović iz Primorca.

Na period od deset mjeseci (januar-oktobar), podijeljene su i stipendije plivačima:

Boško Radulović 1996. godište - Orka

Ado Gargović 1998. godište - Budva

Jovana Kuljača 2004. godište - Budva

Anđela Antunović 2002. godište - Budva

Takođe, paraolimpijcu Andriji Đuroviću iz PVK Budva isplaćene su stipendije za period od januara do decembar 2021. godine.

Ukupno, za stipendije u 2021. godini VPSCG je izdvojio 33.750 eura.

"Sve stipendije za ovu godinu su isplaćene, i kao što vidite, radi se o značajnom iznosu, ne samo za naš Savez, nego i za mnogo veće Saveze, kada su u pitanju finansijska sredstva, na šta smo jako ponosni. Kada su naša djeca u pitanju, onda tu nijesmo imali dileme, i oni nas na kraju uvijek obraduju nekom medaljom, kao što je ove godine bila bronza sa Svjetskog prvenstva u vaterpolu. I ranijih godina smo izdvajali ista sredstva, a i u narednom periodu imamo u planu da ulažemo u budućnost crnogorskog vaterpola i plivanja. U kojoj mjeri, zavisiće od finansijskih sredstava koje za naredne godine opredijele država i sponzori. Imamo sjajne mlade igrače, koji u budućnosti mogu da budu jedni od najboljih na svijetu, i koji mogu donijeti veliki broj medalja Crnoj Gori, ali zato im moramo, uz podršku države i sponzora, omogućiti najbolje uslove za rad", poručio je predsjednik VPSCG dr Đuro Marić.

Jedna od stipendista, plivačica Jovana Kuljača zahvalila se na podršci koja im itekako znači, pogotovo njima u plivanju.

"Ova podrška od Saveza itekako znači nama plivačima, da još vrjednije i napornije radimo. Evidentan je napredak, i nadamo se da će se i u budućnosti nastaviti sa ovim aktivnostima i sličnim, kako bi na što bolji način prezentovali Crnu Goru na međunarodnim takmičenjima", poručila je Jovana.