Crna Gora ubjedljiva protiv Portugala

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 2006. i mlađi, savladala je Portugal 26:1 u drugom kolu Evropskog prvenstva u Portugalu. 

U15 selekcija koju sa klupe predvodi Veljko Uskoković juče je poražena od Rusije 18:16, dok se meč sa Njemačkom neće igrati jer se nijesu pojavili na takmičenje zbog koronavirusa. Tako će naša selekcija sa drugog mjesta u osminu finala. 

U večerašnjem trijumfu po četiri gola Janovića i Samardžića, po tri su postigli Kojičić i Petrović, po dva Marković, Popović, Stupar, Vičević i Gojković. Po jednom u listu strijelaca upisali su se Matijašević i Rajhel.

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe igraće četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminufinala. Ajkule će u osmini finala igrati sa trećeplasiranom selekcijom iz grupe C, a to će najvjerovatnije biti Turska. Ukoliko slavimo, u četvrtfinalu rival bi bio jedan od favorita, selekcija Mađarske. 

Sve utakmice se mogu pratiti na linku:

LEN Men's European U15 Water Polo Championships 2021 (microplustiming.com)

Za našu ekipu na ovom šampionatu igraju: Danilo Kašćelan, Draško Samardžić, Danilo Stupar, Tadija Matijašević, Ilija Kojičić, Strahinja Gojković, Ivan Marković, Srđan Janović, Ivan Roman Reichel, Petar Popović, Milos Milinić, Pavo Vičević, Nemanja Baćović, Nikola Petrović i Nikola Bilafer.

Pored Uskokovića u stručnom štabu su još pomoćni treneri Aleksandar Aleksić i Marko Franeta, doktor Đorđe Klajn i predstavnik Saveza Dragan Samardžić. Naš sudija na ovom takmičenju ći Božidar Đurašković.