Poraz mladih od Rusije na startu EP

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 2006. i mlađi, poražena je od Rusije 18:16 na startu Evropskog prvenstva u Portugalu.

U15 selekcija koju sa klupe predvodi Veljko Uskoković igraće sjutra sa Portugalom od 20:30h, dok se meč sa Njemačkom neće igrati jer se nijesu pojavili na takmičenje zbog koronavirusa. 

U večerašnjem porazu po četiri gola postigli su Marković i Stupar, tri je postigao Janović, po dva Samardžić i Gojković, a jedan Petrović. 

Sve utakmice se mogu pratiti na linku:

LEN Men's European U15 Water Polo Championships 2021 (microplustiming.com)

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe igraće četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminufinala.

Za našu ekipu na ovom šampionatu igraju: Danilo Kašćelan, Draško Samardžić, Danilo Stupar, Tadija Matijašević, Ilija Kojičić, Strahinja Gojković, Ivan Marković, Srđan Janović, Ivan Roman Reichel, Petar Popović, Milos Milinić, Pavo Vičević, Nemanja Baćović, Nikola Petrović i Nikola Bilafer.

Pored Uskokovića u stručnom štabu su još pomoćni treneri Aleksandar Aleksić i Marko Franeta, doktor Đorđe Klajn i predstavnik Saveza Dragan Samardžić. Naš sudija na ovom takmičenju ći Božidar Đurašković.