U15 reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Portugalu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači rođeni 2006. i mlađi, od 4. do 12. jula učestvovaće na Evropskom prvenstvu u Portugalu. 

U15 selekcija koju sa klupe predvodi Veljko Uskoković igraće u grupi A sa Rusijom (4. jula u 20:30h) i Portugalom (5. jul  20:30h), dok se meč sa Njemačkom neće igrati jer s enijesu pojavili na takmičenje zbog koronavirusa. U grupi B su Italija, Malta, Španija i Rumunija, u grupi C igraće Srbija, Grčka, Francuska i Turska, dok su rivali u grupi D Mađarska, Hrvatska, Gruzija i Poljska. 

Sve utakmice se mogu pratiti na linku:

Water Polo U15 European Championships Men – Loulé 2021 – LEN.eu | Ligue Européenne de Natation

Prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe igraće četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane igrati osminufinala. 

Za našu ekipu na ovom šampionatu igraće: Danilo Kašćelan, Draško Samardžić, Danilo Stupar, Tadija Matijašević, Ilija Kojičić, Strahinja Gojković, Ivan Marković, Srđan Janović, Ivan Roman Reichel, Petar Popović, Milos Milinić, Pavo Vičević, Nemanja Baćović, Nikola Petrović i Nikola Bilafer.

"Motivisani sjajnim rezultatom seniorske reprezentacije, a željni dokazivanja jedva čekamo početak Evropskog prvenstva. Ovo je prvo veliko takmičenje za ovo godište,  i želimo da se na pravi način pokažemo na evropskoj sceni. Turnir u Budvi je pokazao da imamo pravo da se nadamo dobrom rezultatu. Ići ćemo korak po korak, a prvi je Rusija koja ima kvalitet", kazao je trener Uskoković. 

Pored Uskokovića u stručnom štabu su još pomoćni treneri Aleksandar Aleksić i Marko Franeta, doktor Đorđe Klajn i predstavnik Saveza Dragan Samardžić. Naš sudija na ovom takmičenju ći Božidar Đurašković.