Ajkule u derbiju nadigrale Grčku za finale Svjetske lige

Vaterpolisti Crne Gore igraće u finalu Svjetske lige! Ajkule su srušile  Grčku u derbiju 8:4 u polufinalu finalnog turnira Svjetske lige i tako obezbijedile novu medalju Crnoj Gori!

Izabranici selektora Vladimira Gojkovića do finala došli su sa maksimalnim učinkom. Savladali su u grupi selekcije Sjedinjenih Američkih Država 10:6, Gruzije 19:8 i Japana 16:8, a u četvrtfinalu Kazahstan 18:6.

Crnogorski vaterpolisti odlučujuću prednost stekli su serijom od 6:0, u trećoj i početkom četvrte četvrtine za vođstvo od 8:3.

Najefikasniji u pobjedničkoj selekciji bio je Dušan Matković sa dva, dok su po gol postigli Draško Brguljan, Miroslav Perković, Aleksa Ukropina, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić i Dušan Banićević. U grčkoj selekciji po gol postigli su Konstantinos Genidunias, Marios Kapotis, Georgios Devisis i Konstantinos Kiovetsis.

„Moramo da budemo zadovoljni. Prije svega, čestitke igračima, veliki dio njih je bio u lošem stanju juče, ali su se oporavili koliko su mogli i svi su htjeli da igraju”, podsjetio je Gojković na probleme sa stomačnim virusima.

Treću titulu u Svjetskoj ligi, „ajkule” će tražiti protiv SAD koja je eliminisala Italiju.

„Zadovoljni smo ulaskom u finale, dobili smo jaku reprezentaciju i sad čekamo narednog rivala. Svako u finalu želi da pobijedi, uradićemo sve što je u našoj moći da oporavimo igrače za taj meč”, jasan je Gojković.

U drugom polufinalu Sjedinjene Američke Države savladale su Italiju 12:10. Finalni meč na programu je u 17:45h