U Podgorici održan međunarodni plivački miting "Montenegro Open"

Deveti međunarodni plivački miting "Montenegro Open" održan je ovog vikenda na bazenima SC "Morača" u Podgorici u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore i Glavnog grada Podgorica. 

Još jedna lijepa plivačka manifestacija okupila je oko 280 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Makedonije, Hrvatske, BiH, Slovenije, Albanije, Rusije i Italije. Takmičenje je otvorio Miloš Antić, pomoćnik sekretara u Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada. 

Glavnu nagradu u muškoj konkurenciji i ček od 500,00 eura osvojio je reprezentativac Srbije Čaba Silađi koji je sa A normom izborio plasman na Olimpijski igre u Tokiju. Silađiju će ovo biti četvrte olimpijske igre. Drugo mjesto pripalo je još jednom reprezentativcu Srbije i članu PK Vojvodina Urošu Nikoliću koji se na OI u Tokiju takođe plasirao sa A normom. On je osovjio nagradu od 400,00 eura. Treće mjesto i 300,00 eura pripalo je Nikoli Bjelajcu iz kluba Olimp Banja Luka, koji je na mitingu u Podgorici izborio normu za SVjetsko prvenstvo naredne godine u Fukuoki. 

U ženskoj konkurenciji sjajna je bila naša Anđela Antunović koja je osvojila ček na 500,00 eura, Anđela će takođe na osnovu wild-card učestvovati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Drugo mjesto i 400,00 eura pripalo je Katarini Ćorović iz PK Ušće Beograd, dok je treće mjesto i 300,00 eura pripalo Kaltra Meki iz kluba Stela Albanija. 

U konkurenciji crnogorskih plivača i plivačica nagrade od po 250,00 eura pripale su Anđeli Antunović iz PVK Jadran i Milošu Milenkoviću iz PVK Budvanska rivijera Budva.

Prvak Crne Gore u konkurenciji klubova je PVK Jadran, druga je bila PVK Budvanska rivijera, dok je treće mjesto pripalo PVK Budućnost Podgorica. 

Rezultate oba dana takmičenja možete pogledati - OVDJE.