Ajkule pobjedom nad Amerikom otvorile Svjetsku ligu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu finalnog turnira Svjetske lige. Crnogorski vaterpolisti savladali su danas u Tblisiju, u prvom kolu A grupe, selekciju Sjedinjenih Američkih Država 10:6 (0:2, 5:2, 3:2 i 2:2).

Američka selekcija povela je na startu 2:0, a vodila je i 3:1 početkom druge četvrtine. Crna Gora je sa četiri uzastopna pogotka, minut i po prije kraja druge četvrtine, preokrenula na 5:3, a na poluvremenu imala je minimalnu prednost (5:4).

U trećem dijelu meča, sa dva vezana pogotka, prednost je povisila na 7:4, vodila je i 9:6, početkom posljednje četvrtine 9:6, a pogotkom Marka Petkovića, tri minuta i 48 sekundi prije kraja, razliku je prvi put uvećala na četiri gola (10:6).

Najefikasniji u crnogorskoj reprezentaciji bio je Aleksandar Ivović tri, Draško Brguljan i Aleksa Ukropina po dva, a po gol Uroš Čučković, Stefan Vidović i Marko Petković. U američkoj selekciji dvostruki strijelac bio je Džoni Huper.

Reprezentativac Crne Gore Aleksandar Ivović na meču sa SAD, na startu Svjetske lige, odigrao je 300. utakmicu u dresu reprezentacije Crne Gore! Sa tri postignuta gola došao je do impozantne brojke od 600 pogodaka u kapici "ajkula"!

"Veliki jubilej, velika stvar, mnogo mi znači. Više od deset godina sam tu, trudio sam se uvijek da na pravi način predstavljam reprezentaciju i državu, nadam se da sam koliko-toliko uspio u tome", kazao je Ivović

Crna Gora će u drugom kolu, sjutra u 14 sati i 30 minuta, igrati sa Gruzijom. Za ponedjeljak, u posljednjem kolu, zakazan je duel sa Japanom (16.15). U B grupi su Italija, Grčka, Francuska i Kazahstan.