Crnogorski plivači na Evropskom prvenstvu za seniore

Crnogorska plivačka reprezentacija učestvovaće na Evropskom prvenstvu za seniore koje će se održati u Budimpešti od 17. do 23. maja. 

Crnu Goru će predstavljati plivači Boško Radulović i Ado Gargović, i selektor Danijela Franeta. 

Radulović će nastupiti u disciplinama 50 i 100 metara slobodnim stilom, kao i na 50 metara delfin. Gargović će se takmičiti u disciplinama 100 i 200 metara slobodnim stilom. 

"Prvi put plivači iz Crne Gore će nastupiti na Evropskom prvenstvu za seniore. Pored jako rigorznog protokola zbog COVID-19, uspjeli smo ispuniti sve kriterijume da naši plivači učestvuju. Predstavljaće nas naši najbolji plivači Boško Radulović i  Ado Gargović. Oni su u toku ove sezone imali najbolje rezultate. Odlicna šansa za obojicu, nastupaju na velikom takmičenju i imaju priliku da plivaju sa najboljima. Očekujem da će otplivati odlično, jer su obojica u pripremnim takmičenjima pokazali odličnu formu. Ovo će inače biti rekordno takmičenje po broju plivača koji će nastupiti, samo jedna država Evrope neće učestvovati. Tako da je velika čast i privilegija biti dio ovako velike smotre plivača. Sigurna sam da će njih dvojica na pravi način predstaviti Crnu Goru", poručila je Franeta.