Primorac u finalu prvenstva Crne Gore

Vaterpolisti Primorca plasirali su se u finale prvenstva Crne Gore gdje će se sa Jadranom boriti za titulu prvaka države. 

Primorac je večeras u trećoj odlučujućoj utakmici savladao Cattaro 13:11. Tim Sandra Sukna je u prvom meču slavio 15:6, u drugom je Cattaro bio bolji nakon peteraca 12:11. 

Krajem treće i početkom posljednje četvrtine, Primorac je imao tri gola prednosti 9:6 odnosno 10:7, ali je Cattaro uspio da se vrati i izjednači na tri ipo minuta do kraja duela. Ipak, sa tri uzastopna gola za nešto više od minuta igre, Primorac je osigurao pobjedu. 

Najefikasniji kod pobjednika sa po tri gola bili su Molten, Matković i Stanojević, dok su po gol postigli Sekulić, Gopčević, Perković i Da Silva. Kod gostiju tri gola Mršića, po dva Paunovića i Milića, a po jedan Popovića, Vujovića, Milaša i Pržice. Elektronski zapisnik pogledajte OVDJE. 

Raspored utakmica finalne serije koja se igra na tri dobijena meča:

28. april u 18.00h: VPK Primorac - PVK Jadran

4. maj u 19.00h: PVK Jadran - VPK Primorac

10.maj u 19.00h: VPK Primorac - PVK Jadran

Eventualna četvrta 13.maj u 19.00h: PVK Jadran - VPK Primorac

Eventualna peta 17.maj u 19.00h: VPK Primorac - PVK Jadran

Vaterpolisti Budve i Cattara igraće za treće mjesto, na dvije pobjede, i to 21, 24. i 27. aprila.

Sve utakmice finalne serije prenosiće RTCG. Takođe, svi mečevi se mogu pratiti uživo na TV Mne sport, kao i na njihovom youtube kanalu, i putem play-by-play forme na portalu Totalwaterpolo.com.