Print this page

Pripreme sa Pro Rekom od velike koristi, jedno vrhunsko iskustvo

  • jan 21, 2021

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore priprema se u Italiji od 18. do 24. januara sa jednom od najboljih ekipa svijeta Pro Rekom. Jedno veliko iskustvo za podmlađeni sastav u Đenovi, dobra uvertira za pripreme i turnir u Podgorici.

"Pripreme sa Pro Rekom će biti od velike koristi za nas, kao mladu ekipu. Mnogi od nas se prvi put susreću sa ovim nivom vaterpola i to je svakako jedno vrhunsko iskustvo. Uslovi u Đenovi su odlični. Iako se trenira na otvorenom bazenu sve je podređeno da igračima bude ugodno. Kada je u pitanju turnir u Podgorici, to će biti odlična uvertira za kvalifikacije, učestvuju veoma jake selekcije i biće sjajna provjera. Od početka ljeta, pa do danas, smo radili sjajno i dosta vremena bili na okupu. Sve je podređeno glavnom cilju, to jest plasmanu na Olimpijske igre. Vjerjumo svi da će cilj biti ostvaren i da ćemo igrati četvrte uzastopne Olimpijske igre", kazao je reprezentativac Savo Ćetković.

"Ajkule" se u Podgorici vraćaju 24. januara kada će se ekipi priključiti igrači iz inostranstva. Dan kasnije počeće pripreme na bazenu SC "Morača". Od 27. do 29. januara pod pokroviteljstvom Glavnog grada Podgorica, bićemo domaćini međunarodnog turnira na kojem će učestvovati još selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Srbije. Njemačka je zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, otkazala učešće na ovom turniru. Nakon turnira, "ajkule" će u Podgorici trenirati od 1. do 11. februara kada je zakazan put za Roterdam.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre na programu je od 14. do 21. februara, najbolje tri selekcije od 12 učesnika izboriće vizu za Tokio.

FaLang translation system by Faboba