Print this page

Brguljan: Nema razloga za brigu, idemo dalje

  • jul 17, 2017

Selektor Vladimir Gojković nakon startnog remija sa Kanadom na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, kada smo ispuštili četiri gola prednosti, je kazao da nema nazad, i da se već okreću narednom meču sa Brazilom.

''Nije dobro. Utakmica je od starta bila u nekom egalu. U posljednjoj dionici smo imali četiri gola prednosti na pet minuta do kraja. Samo našim greškama, nekontrolisanim napadom smo im dali šansu da se vrate. Od posljednja četiri šuta su postigli četiri gola. Mi smo isključivi krivci. Morali smo imatu tu stabilnost, jer smo za tri četvrtine primili četiri gola, a onda za pola dionice još četiri. Ali, nema nazad, moramo da se pripremimo za naredni meč i da nastavimo da se borimo za što bolju poziciju u grupi. Još uvijek nijesam gledao Brazil u ovom sastavu, dosta ubjedljivo su pobijedili Kazahstan danas. Posvetićemo se njima, tražimo pobjedu, a onda ćemo vidjeti kako će se razvijati situacija'', kazao je Gojković.

Darko Brguljan je poručio da nema razloga za brigu, da je šampionat ek počeo i da mogu do prvog mjesta u grupi.

''Očekivali smo tešku utakmicu, ali nijesmo očekivali da ćemo igrati neriješeno. Ali, ne vidim razlog za neku nervozu, ovo je neka nova ekipa, sa dosta novih igrača. Vidjeli smo da nas ne čeka laka grupa. To su sve dobre reprezentacije. Ne mogu reći da smo ušli opušteno u utakmicu, vodili smo 8:4. U finišu je došlo do pada, oni su dva posljednja gola postigli iz odličnih akcija. Ne znači da sa ovim remijem nećemo biti prvi u grupi. Ne treba praviti veliku dramu, imamo još dvije utakmice i znamo šta nam je zadatak. Ukoliko Kanada pobijedi obje utakmice gledaće se gol razlika. Možda bolje da smo sada igrali neriješeno, nego kasnije kada nam bude potrebnije. Idemo dalje, turnir je tek počeo'', zaključio je Brguljan.

FaLang translation system by Faboba