+382 32 302 752 / +382 32 302 755
info@wpolo.me
Juniori

Herceg Novi i Podgorica domaćini posljednjih turnira “Olimpijske nade”

by: grtuis

0

Posljednja dva turnira takmičenja „Olimpijske nade“ odigraće se od 15. do 17. decembra.

olimpijske-nade-turnir-decembar-2023

U Herceg Novom se igra turnir u konkurenciji juniora (igrači rođeni 2006. i mlađi).

Biće osam učesnika, s tim da će domaćih Jadran imati dva tima, a Akvatik Verde nastupati van konkurencije, pojačan sa nekoliko igrača Nikšića.

U grupi A su Jadran Herceg Novi 1, Kataro, Mornar Brodospas i Aquatic Verde, a grupu B čine Primorac, Budućnost, Jug i Jadran Herceg Novi 2.

Po dvije prvoplasirane ekipe iz grupa igraće polufinale u subotu, dok je finalni meč u nedjelju od 20 i 30.

Podgorica će biti domaćin u konkurenciji nada (igrači rođeni 2012. godine i mlađi), a na turniru će učestvovati 12 klubova.

Podijeljeni su u četiri grupe sa po tri tima.

U grupi A su Aquatic Verde, Mornar Brodospas i Nikšić, u grupi B Mladost Bijela, Gusar Mlini i Primorac, grupu C čine Budućnost, Jadran Split i Budva, a grupu D Jadran Herceg Novi, Korčula i Jug.

Pobjednici grupa u subotu će igrati polufinalne mečeve (A1 – C1 i B1 – D1), dok je finale zakazano za nedjelju od 13 i 10 na podgoričkom bazenu.

“Olimpijske nade” je takmičenje koji organizuju klubovi iz Crne Gore i Dubrovačko-neretvanske županije, sa ciljem podizanja kvaliteta vaterpola i međusobnog upoznavanja i povezivanja.

Na prethodna tri turnira slavili su mladi vaterpolisti Budve (kadeti), Jadrana (mlađi juniori) i Cavtata (mlađi kadeti).