+382 32 302 752 / +382 32 302 755
federation@wpolo.me
U19 reprezentacija

Crna Gora bolja od Francuske na otvaranju šampionata u Podgorici

by: admin

0

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ostvarila je ubjedljivu pobjedu na startu Evropskog prvenstva za igrače do 19 godina. 

Crnogorski vaterpolisti savladali su večeras u Podgorici, u prvom kolu D grupe, selekciju Francuske 14:5 (4:0, 2:2, 3:0 i 5:3).

Izabranici trenera Milana Ćirovića opravdali su ulogu favorita, već u prvoj četvrtini stekli su prednost od četiri gola i ostatak meča lišili rezultatske neizvjesnosti.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Matija Sladović sa pet golova, Marko Mršić, Jovan Vujović, Lazar Vukićević i David Stevović postigli su po dva, a jedan Vasilije Radović. Istakao se i golman Ilija Radović sa 12 odbrana.

Dvostruki strijelac za Francusku bio je Mateo Lena, dok su se po jednom upisali Klemon Rodrigez, Matis Mas i Floren Laseron.

U drugom meču te grupe Mađarska je bila ubjedljiva protiv Tursk 25:2.

Crna Gora će u drugom kolu, sjutra u 19 sati, igrati sa Mađarskom.

Šampionat je večeras zvanično otvorio predsjednik VPSCG, dr Đuro Marić.

” Velika nam je čast i zadovoljstvo što će Podgorica i Crna Gora ugostiti 16 najboljih selekcija Evrope u juniorskoj konkurenciji u vaterpolu. Siguran sam da ćemo narednih osam dana uživati u vrhunskom vaterpolu, a organizatori Vaterpolo i plivački savez Crne Gore i Glavni grad Podgorica uradiće sve da se naši gosti i prijatelji osjećaju kao kod kuće. Sigurni smo da će ovi momci imati većih i važnijih takmičenja u karijeri, ali je naša želja da nas se sjećate i po lijepom boravku u našoj zemlji. Crna Gora je zemlja vaterpola i budite sigurni da smo uradili sve da se osjećate sigurno i dobrodošlo. Dobro došli u Podgoricu, dobro došli u Crnu Goru!”