Veliko priznanje i nagrada za Maksima Inića

Crnogorski plivač Maksim Inić dobiće veliko priznanje i nagradu za postignute rezultate i medalju na državnom prvenstvu Mađarske.

Tim povodom, Gradolnačelnik Vašarhelja organizovaće Svečanu večeru gdje ćemu uručiti priznanje i nagradu. Da podsjetimo, Maksim od septembra 2015. godine pliva za mađarski klub HOD Uszo gdje je za svoj tim osvojio treće mjesto na državnom prvenstvu Mađarske odmah iza svjetskog prvaka Takača, gdje je takođe oborio crnogorski rekord. Prije deset dana je osvojio dvije srebrne medalje na ‘’Mimoza Kup-u’’ u Igalu.

“Postigli smo veliki uspjeh, treba da smo zahvalni Vaterpolo i plivačkom savezu Crne Gore, posebno Mladenu Klikovcu koji nas je primio tokom ovog takmičenja u Igalu. Za nas je to velika čast i zahvalnost’’, kazao je Maksimov trener Mate Hunor, koji je dodao da se Inić sada priprema za Olimpijske igre za Riju.

Zahvaljujući odličnim rezultatima, Vaterpolo i plivački savez Crne Gore pozvao je pet takmičara na čelu sa trenerom Mate Hunorom da učestvuju na ‘’Otvorenom ljetnjem prvenstvu Crne Gore u plivanju’’. Takođe, oni će odraditi pripreme i na renoviranom bazenu u Nikšiću koji će što zbog nadmorske visine što zbog odličnih uslova, biti idealan za pripreme kako vaterpolista tako i plivača.