GOJKOVIĆ: Da zadržimo energiju, imamo kvalitet za Mađare

Još jedna stepenica ostala je crnogorskim vaterpolistima do glavnog cilja na Evropskom prvenstvu u Beogradu. Perfektna partija protiv Italijana sada mora da se kruniše u duelu polufinala sa Mađarima – trijumfom izborili bi plasman na Olimpijske igre, takođe imali bi medalju u depu. Dakle, pred ''ajkulama'' je još jedan veliki meč.

''Glavna stvar koje moramo da budemo svjesni je da još uvijek ništa nijesmo uradili. Pobijedili smo velikog protivnika, za naš narod je karakteristična ta euforija, ali ima još da se igra. Imamo dva cilja, da probamo da obezbijedimo olimpijsku vizu i da uzmemo medalju. Mađari su nam direktan rival za olimpijsku vizu, ako njih dobijemo idemo u Rio i imamo medalju. Pokušaćemo da igrače što prije oporavimo za taj meč. Ogroman broj njih je imao sinoć veliku potrošnju, jer su igrali na više pozicija. Dosta rano smo ostali bez igrača koji imaju dosta prostora u igri. Analiziraćemo Mađare, pokušaćemo da dogovorimo neke stvari, imamo samo jedan trening do tog meča'', kazao je selektor Vladimir Gojković.

''Nijesmo se puno bavili njima, više smo ih gledali dok smo spremali Španiju sa turnira u Đeru. Ali, vidi se da su digli igru, i sinoć su odigrali izuzetan meč protiv Hrvatske u oba pravca. Protiv Grčke su vodili tokom cijelog meča, na kraju se završilo 8:8. U ta dva meča su pokazali dobru igru. Znamo da su uvijek imali šuterski kvalitet, sada i na poziciji centra. Nadam se da ćemo zadržati energiju od sinoć, da nas vuče taj motiv, i definitivno imamo kvalitet da igramo sa njima'', zaključio je Gojković.

Utakmica polufinala Crna Gora - Mađarska igra se u četvrtak od 20 sati i 15 minuta.

Čitaj dalje