GOJKOVIĆ pred Italiju: Svi smo spremni, znamo šta želimo!

Izuzetno važna utakmica za crnogorske vaterpoliste na Evropskom prvenstvu u Beogradu – na putu do glavnog cilja, plasmana na Olimpijske igre, te borbe za neku od medalja, je najteži mogući rival, selekcija Italije.

''Svi smo zdravi a to je prvi preduslov da igramo na način na koji želimo. Svi su raspoloženi, atmosfera je odlična. Prošli smo Francusku koja je bila važna za nas, iako smo bili favoriti. Sada igramo protiv protivnika koji je u ovom momentu pokazao dosta. Ali, mislim da se i naša igra dizala iz meča u meč. Ova pauza nam je prijala da pokušamo da popravimo još neke stvari. Sad je momenat kada moramo da uđemo u meč na najbolji mogući način, da damo koliko možemo. To je meč četvrtfinala kada svaki put morate da pružite 100 posto svojih mogućnosti da bi došli do željenog cilja'', poručio je selektor Vladimir Gojković pred sjutrašnji okršaj sa Italijanima.

Crna Gora je takmičenje u grupi završila kao drugoplasirana, sa dvije pobjede i remijem. Savladala je Holandiju 13:6 i Slovačku 15:6, a igrala neriješeno sa Španijom 8:8. U osmini finala eliminisala je Francusku 11:6. Italija je do četvrtfinala došla sa maksimalnim učinkom. U grupi je bila bolja od Njemačke 16:5, Rumunije 11:5 i Gruzije 21:1, a u osmini finala od Turske 16:2. Na pitanje koliko je Italija drugačija od Španije, Gojković je odgovorio...

''Španija igra sa manjim brojem igrača. Svi ulaze u igru, svi imaju svoje zadatke. Sa naturalizovanim Francuzem su dobili novi segment u igri koji dosta koriste. Stvarno imaju dosta dobar ritam. U fizičkom smislu možda su najviše pokazali do sada na Evropskom prvenstvu. ''

Italija je Crnoj Gori jedan od rivala i u borbi za Olimpijske igre.

''Dodatni motiv sigurno. Znali smo da će doći taj meč kad tada. I da smo bili prvi u grupi išli bi na Grčku koja je rasterećena što se tiče Olimpijskih igara. Ovaj meč ako prođemo ulazimo u polufinale koje takođe može puno da donese. Meč sa Italijom je meč da vidimo gdje smo trenutno, da napravimo realnu sliku naših mogućnosti. Italija od 2010. godine nikada nije ostala bez polufinala. Prilika da prekinemo tu njihovu tradiciju. Srbija je u Barseloni ispala a prije toga nije duži period, sada je to Italija... U nekim poklapanjima ulazak među četiri može da nam donese automatski plasman u Rio. Spremni smo, znamo šta želimo, a nakon meča ćemo praviti analizu'', zaključio je Gojković.

Meč sa Italijom igra se od 18 i 45, nakon nas na programu je duel Mađarske i Hrvatske. Danas se u četvrtfinalu sastaju Španija – Grčka odnosno Srbija – Rusija.