''Ajkule'' doputovale u Beograd, BRGULJAN: Primarni cilj viza za Rio

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore doputovala je jutros u Beograd gdje će od sjutra do 23. januara učestvovati na Evropskom prvenstvu u Kombank areni. Atmosfera je odlična, sa nestrpljenjem se čeka prvi duel sa Holandijom u nedjelju od 18 i 15.

''Naš primarni cilj je da izborimo olimpijsku vizu, a to znači barem medalju. Dobro smo se pripremili, iako nijesmo imali puno vremena s obzirom na to da je sada tu i novi selektor. Osim Nikole niko do sada nije radio sa njim. Moramo se navić na njegov stil rada, zato je dobro što prvo igramo sa Holanđanima. Ali, već protiv Španaca moramo da pružimo maksimum, jer bi nam ta pobjeda donijela lakšeg protivnika i u osmini finala i u četvrtfinalu'', poručio je Draško Brguljan.

Predragu Jokiću ovo će biti šesto Evropsko prvenstvo.

''Turnir dolazi u nezgodnom trenutku usred sezone. Nije bilo vremena za velike pripreme. Međutim, kako nama tako i drugima. Mislim da smo dobro radili u proteklom periodu i da spremni očekujemo start Evropskog prvenstva. Što se lično mene tiše, ovo je moj šesti šampionat Starog kontinenta, ali svako novo takmičenje je novo dokazivanje. Treba ga odigrati kao da je prvo. Situacija sa povredom je dobra, odigrao sam posljednja dva meča i spreman sam'', naglasio je Jokić.

''Mnogo je kandidata za medalju. Pored ove tri selekcije koje su već izborile vizu za Rio, ostale imaju još jedan motiv a to je olimpijska viza. Sve ekipe su stigle sa najjačim mogućim sastavom, traže svoju šansu, jer je mnogo lakše sad izboriti plasman u Brazil.''

Holandija?

''Moramo maksimalno ozbiljno ući u taj meč. Sa jednom dobrom igrom možemo do pobjede, kojom bi podigli samopouzdanje. To će biti dobra priprema za duel sa Španijom koji će biti odlučjući u grupi za što lakši raspore du nastavku takmičenja'', zaključio je Jokić.

Pored selektora Vladimira Gojkovića u stručnom štabu reprezentacije su Petar Porobić, Nenad Vukanić i Mladen Klikovac, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović. Za fizičku spremu igrača zadužen je Ivica Sjekloća. Podsjećamo, Crna Gora je u grupi A sa Holandijom (10. januar od 18:15h),Španijom (12. januar 18:45h) i Slovačkom (14. januar 18:45h).