Turnir u Dubrovniku: Crna Gora bolja od Njemačke

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na startu turnira u Dubrovniku koji je posljednja provjera pred početak Evropskog prvenstva u Beogradu od 10. do 23. januara, bila je bolja od selekcije Njemačke 11:8 (1:0, 5:5, 2:2, 3:1).

U drugom meču od 18 sati i 20 minuta igraju Hrvatska i Brazil. Drugog dana, 5. januara, u 2. kolu u 11 sati igraju Crna Gora i Brazil te u 12 sati i 20 minuta Hrvatska i Njemačka. U posljednjem, 3. kolu istog dana, od 17 sati igraće Njemačka i Brazil te od 18.20 Hrvatska i Crna Gora.

Njemačka - Crna Gora 8:11 (0:1, 5:5, 2:2, 1:3)

Dubrovnik - Bazen u Gružu. Sudije: Rak, Blašković (Hrvatska).

Njemačka: Kong, Bukovski 1, Van der Boš, Real 1, Preuš, Jangling, Nosek 2, Šeler 2, Stam 1, Čuk 1, Restović, Ajdner, Šenkel, Šlanštet.

Crna Gora: Šćepanović, Dr. Brguljan, Pasković 1, Petrović, Da. Brguljan 3, Radović, Pješivac, N. Janović 4, Ivović 1, Mišić, Vukčević 1, Čučković 1, Šćepanović, Sekulić.

''Utakmica je bila teška s obzirom na to da smo još umorni od napornih priprema i praktično bi trebalo sad da počnemo da osvježavamo igrače. Ali, imali smo dobar pristup. Reakcija je bila prava s obzirom na to da smo prije toga imali neke treninge koji nijesu funkcionisali na pravi način. No, došli smo do pobjede. Nadam se da će to ići bolje protiv Brazila i Hrvatske. A onda do odlaska za Beograd imamo tri treninga na kojima treba da popravimo ono što sada nije funkcionisalo. Što se tiče povreda, tu je Jokić. Odradićemo sjutra magnetnu rezonancu, i rezultate ćemo imati u srijedu. Nije baš dobra situacija sa njim. ostali su zdravi, igraju, treniraju i nadam se daće tako ostati'', kazao je selektor Vladimir Gojković nakon meča.

Pored selektora Vladimira Gojkovića u stručnom štabu reprezentacije su Petar Porobić, Nenad Vukanić i Mladen Klikovac, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović. Sa reprezentacijom radi i stručnjak za fizičku spremu Ivica Sjekloća. Crna Gora je u grupi A sa Holandijom (10. januar od 18:15h), Španijom (12. januar 18:15h) i Slovačkom (14. januar 18:15h).