Ivović najbolji sportista u 2015. godini, vaterpolisti najbolja reprezentacija u muškoj kategoriji

Crnogorski olimpijski komitet tradicionalno bira najboljeg sportistu Crne Gore, državne reprezentacije u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i najboljeg mladog sportistu i sportistkinju u ovoj godini.

Žiri Crnogorskog olimpijskog komiteta, u čijem sastavu su se, pored predstavnika COK-a našli i vrhunski crnogorski sportisti, kao i predstavnici medijskih kuća, proglasio je vaterpolistu Aleksandra Ivovića, za najboljeg sportistu Crne Gore u 2015. godini.

Nakon razmatranja Izvještaja Komisije, Izvršni odbor COK-a izabrao je dobitnike priznanja u kategorijama najboljih državnih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i najboljeg mladog sportiste i sportistkinje u ovoj godini.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, sa osvojenim petim mjestom na Svjetskom prvenstvu izabrana za najbolju mušku nacionalnu reprezentaciju u 2015. godini.

Svečanost koju Crnogorski olimpijski komitet organizuje povodom proglašenja najboljih sportista i nacionalnih reprezentacija Crne Gore u 2015. godini, biće održana u utorak, 22. 12. 2015. godine, u vili Gorica u Podgorici.