Reprezentacija u Zadru, Gojković saopštio spisak kandidata za EP

Selektor Vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković saopštio je spisak igrača za pripreme u Zadru od 18. do 23. decembra koji konkurišu za Evropsko prvenstvo u Beogradu koje je na program od 10. do 23. januara naredne godine.

Gojković je pozvao 20 igrača:

1. Dejan Lazović
2. Draško Brguljan
3. Vjekoslav Pasković
4. Uroš Čučković
5. Darko Brguljan
6. Aleksandar Radović
7. Mlađan Janović
8. Nikola Janović
9. Aleksandar Ivović
10. Saša Mišić
11. Filip Klikovac
12. Predrag Jokić
13. Miloš Šćepanović
14. Antonio Petrović
15. Nikola Vukčević
16. Luka Sekulić
17. Zdravko Radić
18. Stefan Pješivac
19. Stefan Vidović
20. Bogdan Đurđic

‘’Za pripreme u Zadru odredili smo 20 igrača od kojih ćemo odabrati 13 za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Odabrali smo ono najbolje što imamo u ovom trenutku. Tu je i golman Zdravko Radić koji nije bio sa nama kroz mečeve preliminarne faze Svjetske lige. Na spisku su i Saša Mišić i Filip Klikovac. Mišić se oporavio i on je sinoć odigrao utakmicu Eurokupa. Klikovac je još uvijek pod znakom pitanja, i tek drugog, trećeg dana priprema u Zadru imaćemo jasniju sliku kada je on u pitanju. Nadam se da će se oporaviti. Ista situacija je i sa Vjekoslavom Paskovićem, i njih dvojica su pod većim znakom pitanja nego ostali’’, kazao je selektor Vladimir Gojković i dodao...

‘’U Zadru ćemo imati deset treninga, nakon toga od 25. do 27. decembra radićemo u Budvi, odakle se selimo za Herceg Novi gdje ćemo do Nove godine odraditi pripreme sa selekcijom Brazila. Poslije Nove godine nas očekuje turnir u Dubrovniku na kojem će pored domaćina i nas učestvovati Njemačka i Brazil. Nakon toga još dva-tri trening u Budvi i 9. januara putujemo za Beograd’’, zaključio je Gojković.

Pored selektora Vladimira Gojkovića u stručnom štabu reprezentacije su Petar Porobić, Nenad Vukanić i Mladen Klikovac, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović. Sa reprezentacijom radi i stručnjak za fizičku spremu Ivica Sjekloća. Podsjećamo, Crna Gora je u grupi A sa Holandijom (10. januar od 18:15h), Španijom (12. januar 18:15h) i Slovačkom (14. januar 18:15h).