Vaterpolo reprezentacija Crne Gore počela pripreme za EP u Beogradu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore danas je u Budvi zvanično počela pripreme za Evropsko prvenstvo koje je na program u Beogradu od 10. do 23. januara 2016. godine.

Nakon odrađenog jutarnjeg treninga u teretani, vaterpolisti su radili na bazenu ‘’Dragan Trifunović’’, a prvog dana okupljanja prisustvovaće Darko Brguljan, Filip Klikovac, Luka Sekulić, Zdravko Radić, Jovan Sarić, Nikola Murišić, Janko Krivokapić, Danilo Adžić, Dejan Lazović, Bogdan Đurđić, Blažo Mitrović, Aleksandar Ivović i Antonio Petrović. Jutrošnji trening vodili su pomoćnici Nenad Vukanić i Mladen Klikovac. Večerašnji trening održan je od 19 sati a vodili su ga pomoćnici Petar Porobić, Nenad Vukanić i Mladen Klikovac.

‘’Zbog obaveza velikog broja igrača u evropskim kupovima nijesmo bili u mogućnosti da ranije počnemo pripreme i to u punom sastavu, kao što su uradili Italijani i Hrvati. Od danas su tu igrači koji su završili sa obavezama u svojim klubovima, kao i određeni broj mladih igrača koji su najviše pokazali u ovoj polusezoni. Do 17. decembra trebalo bi da smo svi na okupu, i tada ćemo objaviti spisak od 20 igrača koji konkurišu za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Dosta toga biće uslovljeno stanjem sa povredama. Nadam se da će svi biti zdravi, neki su se već oporavili, neke još čekamo. Tokom priprema u Zadru trebalo bi da imamo kompletnu sliku’’, kazao je selector Vladimir Gojković i dodao...

‘’Za meč sa Srbijom povrede su mučile petoricu igrača. Trojica su se oporavila, dok su dvojica još uvijek pod znakom pitanja. Ali, kad dođu znaćemo kako stvari stoje. 18. decembra putujemo za Zadar na glavni dio priprema, iako je kratak period, možemo da odradimo podlogu za sve ono što nas očekuje. Nakon toga imamo po dva ipo dana priprema u Budvi i Herceg Novom, gje ćemo sa Brazilom imati nekoliko trening utakmica. Poslije Nove godine nas očekuje turnir u Dubrovniku na kojem će pored domaćina i nas učestvovati Njemačka i Brazil. Nakon toga još dva-tri trening i put za Beograd’’, zaključio je Gojković.

Pored selektora Vladimira Gojkovića u stručnom štabu reprezentacije su Petar Porobić, Nenad Vukanić i Mladen Klikovac, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović. Podsjećamo, Crna Gora je u grupi A sa Holandijom (10. januar od 18:15h), Španijom (12. januar 18:15h) i Slovačkom (14. januar 18:15h).