Predstavnici Opštine Nikšić i VPSCG obišli bazen, Gojković: Objekat od velikog značaja za vaterpolo

Predsjdenik Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Srđan Kovačević, direktor VPSCG Petar Porobić i selektor reprezentacije Vladimir Gojković u prisustvu gradonačelnika Opštine Nikšić Veselina Grbovića kao i ostalih predstavnika tog grada i plivačkog kluba Nikšić, obišli su radove na rekonstrukciji bazena u nikšićkom Sportskom centru.

Radovi teku po planu, u gradu pod Trebjesom niče bazen koji će sigurno biti među najljepšima u regionu, objekat koji će biti od ogromne važnost, ne samo za taj grad, već za cijelu Crnu Goru.

’’Posljednjih mjeseci sam slušao i pratio preko medija o rekonstrukciji bazena, ali sada kada sam ovdje i kada sam pogledao bazen, izgleda mnogo bolje nego što sam očekivao. Nadam se da će radovi biti završeni na vrijeme i da će vaterpolo dobiti svoj centar i prvi zatvoreni bazen od 50 metara koji će mnogo povećati uslove za rad. Dobićemo veći broj kandidata za reprezentaciju, za klubove, napokon imaćemo i djecu iz Nikšića kroz mlađe reprezentativne selekcije. To će itekako povećati bazu, jer znamo da je to problem, i da imamo jako mali broj igrača na raspolaganju. Vjerujem da će vaterpolo reprezentacija Crne Gore biti dobrodošla, jer ovakav objekat nama daje više prostora za rad i napredak. Tu je i teretana, grad koji ima sve uslove. Ovdje ćemo moći da radimo ozbiljne pripreme za svako veliko takmičenje’’, poručio je selektor Crne Gore Vladimir Gojković nakon što je obišao prostorije bazena.

Gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović kazao je da je ukupna vrijednost objekta oko milion i 200 hiljada eura.

’’ Za 15-20 dana očekujemo da završimo preostale keramičke radove kao i podno grijanje. Za 15 dana ćemo raspisati tender za bazensku tehniku. Očekujemo da radovi budu gotovi krajem marta, početkom aprila. Ako sve to ispoštujemo, plan je da 15. aprila na ovom bazenu vaterpolo reprezentacija Crne Gore dočeka selekciju Francuske’’, kazao je Grbović.

Direktor VPSCG Petar Porobić naglasio je da je rezultat dobre dinamike radova na bazenu u Nikšiću plod velike angažovanosti predsjednika VPSCG Srđana Kovačevića i gradonačelnika Nikšića Veselina Grbovića, kao i svakodnevni razgovori i sastanci na svakih 15 dana između predstavnika Opštine i Vaterpolo i plivčakog saveza Crne Gore. On je naglasio da je odlična saradnja između VPSCG i Opštine Nikšić primjer i za ostale gradove kako se zajedničkim snagama mogu postići vrhunski rezultati.