SL: Gojković odabrao za duel sa Francuskom

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Vladimir Gojković objavio je spisak igrača za meč drugo kola Grupe 2 Preliminarnog dijela Svjetske lige sa selekcijom Francuske u Nici.

Na spisku su:
1. Dejan Lazović
2. Draško Brguljan
3. Luka Sekulić
4. Antonio Petrović
5. Darko Brguljan
6. Aleksandar Radović
7. Stefan Pješivac
8. Jovan Sarić
9. Aleksandar Ivović
10. Nikola Vukčević
11. Bogdan Đurđić
12. Uroš Čučković
13. Slaven Kandić

‘’Poslije pobjede nad Španijom, planirali smo da protiv Francuske probamo još neke igrače. One igrače koji su već nekoliko godina bili oko reprezentacije. Trebali su sa nama da budu Mišić i Mlađan Janović koji nijesu bili protiv Španije, ali Mišić je zadobio novu povredu. To nam je i najveći problem sada, jer imamo dosta povrijeđenih igrača. Mlađan i dalje ima istu povredu kao i pred Španiju, Darko Brguljan putuje rovit, Pasković je povrijedio preponu, Mišić je povrijedio prst i pitanje je hoće li biti spreman i za Evropsko prvenstvo. Ali, imamo dosta igrača koji su ranije konkurisali za selekciju, koji se i sada nameću. Idemo u Francusku da probamo ovu grupu igrača, kako bi imali neku jasniju sliku. Nakon Francuske dolazi Srbije i probaćemo da nastupimo u najjačem sastavu. Mislim da ćemo do početka priprema za EP imati jasniju sliku sa čime raspolažemo. Što se tiče Francuske, favoriti smo protiv njih, i u obavezi smo da slavimo u tom meču. Nemamo vremena kao pred Španiju, jer se sakupljamo sa raznih strana. Ali, kao što sam rekao ta utakmica će nam dati uvid u mogućnosti, i to je cilj’’, jasan je Gojković.

Pored selektora Gojkovića u stručnom štabu su Petar Porobić, Nenad Vukanić i Mladen Klikovac, doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović.

Utakmica u Nici igra se 17. novembra od 19 sati i 30 minuta. Podsjećamo, ‘’ajkule’’ su u prvom kolu bile bolje od Španije 11:6, dok je Francuska poražena od Srbije 12:9. U drugom duelu grupe, takođe u utorak igraće Srbija i Španija.