LŠ: Hrabri Jadran namučio viceprvaka Evrope

Vaterpolisti Jadran Carina poraženi su na startu Lige šampiona - Jadran je večeras u Igalu, u prvom kolu A grupe, izgubio od Primorja 9:11 (2:3,2:2,2:2,3:4). Sve čestitke za hrabru igru ekipe Vladimira Gojkovića koja je odlično parirala viceprvaku Evrope i jednom od glavnih kandidata za tron.

Gosti su poveli preko Dedovića, ali je brzo uzvratio Banićević. Igrao se gol za gol, a na kraju prve četvrtine bilo je 2:3 za viceprvaka Evrope. Primorje je otišlo na plus dva, ali je Jadran preko Popadića i Kovačića poravnao rezultat. Ipak, na pauzu gosti odlaze sa golom prednosti 4:5.

Primorje je sredinom treće dionice imalo tri gola viška, ali je crnogorski prvak sa dva vezana gola smanjio na 6:7. Prava drama viđena je u posljednjih osam minuta, a iako su gosti imali 7:9, naš sastav je golovima Ranđića i Vidovića došao do 9:9. No, u finišu meča do izražaja je došlo iskustvo tima koji je jedan od kandidata za trofej, i na kraju poraz ekipe Vladimira Gojkovića od 11:9.

Sve čestitke za sastav iz Herceg Novog, koji se poslije tri godine i pored poraza, na pravi način vratio u elitno takmičenje.Jadran Carine će u drugom kolu, 11. novembra, biti gost španske Barselonete.

Jadran Carine - Primorje 9:11 (2:3, 2:2, 2:2, 3:4)

Igrač više: Jadran Carine 9 (3), Primorje 12 (6). Peterci: Jadran Carine 1 (1), Primorje 1 (0).

Jadran Carine: Kandić (devet odbrana i peterac), Ukropina, Popadić 2, Kovačić 1, Vidović 1, Moskov, Banićević 1, Janović 2, Spaić, Ranđić 1, Petrovski, Pješivac 1, Popović.

Primorje: Vićan (sedam odbrana), Mudražija, Vrlić 1, Krapić, Buljubašić, Vukičević 1, Muslim, Petrović, Dedović 2, Ećenike 2, Šetka 1, Bošković 4, Jelovina.

Pratite nas na facebook stranici: Vaterpolo i plivački savez Crne Gore - WPOLO Montenegro

Pratite nas na twitteru: https://twitter.com/VPSCG