JADRAN Carine u Ligi Šampiona!

Vaterpolisti Jadran Carina plsirali su se u Ligu šampiona.

Jadran je večeras u Breši, u revanšu plej-ofa, poražen od istoimenog italijanskog tima 12:8 (2:2, 6:2, 0:1 i 4:3), ali je nastavak takmičenja izborio zahvaljujući ubjedljivijem trijumfu u prvom meču.Hercegnovski tim prvi duel pred svojim navijačima dobio je 14:6.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Nemanja Ubović sa četiri, Zeno Bertoli i Giljermo Molina postigsli su po dva, a po gol Kristijan Prešuti, Valerio Rico, Alesandro Nora i Kristijan Napolitano.U ekipi Jadrana, tri puta u listu strijelaca upisao se Nikola Janović, a po jednom Stefan Pješivac, Aleksa Ukropina, Bojan Banićević, Stefan Vidović i Miroslav Ranđić.

Crnogorski prvak plasman u plej-of ostvario je na kvalifikacionim turnirima u Herceg Novom i Veroni. Pred svojim navijačima prvi turnir završio je kao drugoplasirani, iza Spartaka iz Volgograda, dok je u Veroni trijumfovalno, sa maksimalnim učinkom, završio takmičenje u grupi.

Jadran će u Ligi šampiona igrati u grupi A sa Barselonetom, Egerom, Olimpijakosom, Špandauom i Primorjem, koje je u baražu, sa dva trijumfa, 19:6 u prvom i 10:6 u revanu, eliminisao Hanover.

Breša - Jadran Carine 12:8 (2:2, 6:2, 0:1, 4:3)

Breša - Bazen "Mompijano". Sudije: Šekelj (Mađarska), Tajlan (Turska).

Breša: Del Lungo, Guerano, K. Prešuti 1, Ranđelović, Molina 2, Rico 1, Damonte, Nora 1, N. Prešuti, Bertoli 2, Ubović 4, Napolitano 1, Dijan.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 1, Popadić, Kovačić, Vidović 1, Moskov, Banićević 1, Janović 3, Spaić, Ranđić 1, Petrovski, Pješivac 1, Popović.