Gojković odabrao za duel sa Španijom u Svjetskoj ligi

Prvi meč Grupe B Preliminarne faze Svjetske lige sezona 2015/16, vaterpolisti Crne Gore odigraće u utorak 20. oktobra na bazenu Instituta Simo Milošević protiv selekcije Španije.

Tim povodom selektor Vladimir Gojković odabrao je 17 igrača za duel sa Špancima:

1. Dejan Lazović
2. Draško Brguljan
3. Vjekoslav Pasković
4. Uroš Čučković
5. Darko Brguljan
6. Aleksandar Radović
7. Mlađan Janović
8. Nikola Janović
9. Aleksandar Ivović
10. Nikola Vukčević
11. Filip Klikovac
12. Predrag Jokić
13. Miloš Šćepanović
14. Stefan Vidović
15. Bogdan Đurđic
16. Nikolas Saveljić
17. Slaven Kandić

‘’Za prvu utakmicu smo odabrali starije igrače, koji imaju najviše iskustva. Razgovarao sam sa svim kandidatima, svi su raspoloženi da igraju, sem Borisa Zlokovića koji je povrijeđen. I on bi vjerovatno bio tu, ali ga je povreda spriječila. Ovo nije najjači sastav, jer su tu još tri, četiri imena koja nijesu pozvana za ovu akciju. To su Antonio Petrović koji je prihvatio da se vrati da igra za reprezentaciju, zatim Saša Mišić i Aleksa Ukropina. Vjerovatno već od sljedećeg meča Svjetske lige biće pozvani za reprezentaciju. Na ovom spisku su i tri igrača koja su priključena selekciji kao nagrada za njihov rad i trud. Dakle, uz Petrovića, Mišića i Ukropinu, to je spisak igrača na koje najozbiljnije računamo za nastavak Svjetske lige i za Evropsko prvenstvo’’, kazao je selektor Gojković.

Praktično, duelom sa Španijom počinju i pripreme za Evropsko prvenstvo.

‘’Cilj nam je bio da se malo skupimo. Ovo nije nova ekipa, ali se dosta stvari promijenilo, i meni je prvi put da sam u ovoj ulozi. Neki od igrača se vraćaju da igraju za selekciju. Da napravimo kontakt, i da počnemo da dogovaramo neke stvari. Ne možemo ništa značajno napraviti za dva dana, ali biće nam lakše 14. decembra kada počnu pripreme za Evropsko prvenstvo, da imamo neke osnove’’, zaključio je Gojković.

Na klupi će pored selektora Vladimira Gojkovića biti Petar Porobić i Nenad Vukanić. Kondicioni trener je Mladen Klikovac, u medicinskom timu su doktor Predrag Dabović i fizioterapeut Dejan Mihajlović, tehnička podrška su Radovan Milinić i Vasko Vučković.

Konferencija ze medije održaće se uoči meča, u ponedjeljak 19. oktobra u 12 sati i 30 minuta u Hotelu ‘’Palmon Bay’’ u Igalu. Utakmica se igra u utorak 20. oktobra od 18 sati na bazenu Institua Simo Milošević.