EP: Crna Gora sa Španijom, Holandijom i Slovačkom

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Beogradu igraće u grupi A sa selekcijama Španije, Holandije i Slovačke , odlučeno je žrijebom u Skupštini grada Beograda.

U grupi B igraće Srbija, Hrvatska, Francuska i Malta, u grupi C nalaze se Italija, Rumunija, Njemačka i Gruzija, dok su u grupi D Mađarska, Grčka, Rusija i Turska.

''Glavni rival je naravno Španija i u borbi sa njima tražićemo prvo mjesto. Poštujemo Holandiju i Slovačku, ali smo favoriti protiv njih. U drugom kolu sa Španijom odlučivaćemo o prvoj poziciji i lakšem protivniku u četvrtfinalu. Za dalje ćemo vidjeti... Ali, naš cilj je da probamo da uzmemo medalju, kako bi izborili plasman na Olimpijske igre'', kazao je Gojković.

Ukrštamo se sa grupom B, i ukoliko osvojimo prvo mjesto, igraćemo sa četvrtoplasiranom selekcijom iz Grupe B. Drugi ide na trećeplasiranu selekciju, trećeplasirani na drugoplasiranu, a četvrtoplasirani na lidera grupe B.

Crnu Goru su na žrijebu predstavljali selektor Vladimir Gojković i direktor VPSCG Petar Porobić. Evropsko prvenstvo na programu je od 10. do 23. januara 2016. godine a titulu brani reprezentacija Srbije.