LŠ kvalifikacije: Budva poražena i od Hanovera

Vaterpolisti Budve poraženi su večeras u Hanoveru od istoimenog njemačkog tima 12:6 (2:1, 2:2, 3:0 i 5:3), u utakmici drugog kola turnira druge runde kvalifikacija za Ligu Šampiona.

Budva je tim porazom, drugim na turniru, izgubila sve šanse da osvoji jedno od prva dva mjesta u E grupi i izbori plasman u plej-of. Crnogorski predstavnik na startu turnira poražen je juče od mađarskog Solnoka 19:5. Hanover je upisao drugi trijumf i izborio nastavak takmičenja u Ligi šampiona.

Najefikasniji u njemačkom timu bio je Bojan Paunović sa tri gola, po dva postigli su Aleksandar Radović i Marin Ban, a po jedan Predrag Jokić, Benće Tot, Andreas Šloterbek, Erik Bukovski i Mate Balatoni. Strijelci po dva pogotka za Budvu bili su Blažo Mitrović i Petar Ćetković, a po jednog Bogdan Đurđić i Aleksandar Radanović.

U drugom meču ovog kola Solnok je pobijedio Radnički 21:2 i obezbijedio jedno od prva dva mjesta u grupi i plasman u lej-of. Budva će u trećem kolu, sjutra u 10 sati i 15 minuta igrati sa Radničkim.

Hanover - Budva 12:6 (2:1, 2:2, 3:0, 5:3)

Hanover - Gradski bazen. Sudije: De Jong (Holandija), Kokaragač (Turska).

Hanover: Kong, Šloterbek 1, Bukovski 1, Ban 2, Balatoni 1, Radović 2, Jokić 1, Tkac, Esforsado, Tot 1, Bolović, Paunović 3, Šagi.

Budva: Lazović, Manojlović, Tomanović, Vujašević, Mitrović 2, S. Ćetković, Radunović, Đurđić 1, Kovačević, Radanović 1, P. Ćetković 2, Franeta, Mi. Konatar.