PEROVIĆ: Moramo da budemo mnogo agresivniji

Vaterpolisti Crne Gore pobjedom nad Kazahstanom izborili su četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kazanju. Selektor Ranko Perović nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika, i poručio je da moraju biti mnogo bolji ako žele do medalje.

''Jako je teško pobijediti kada razmišljate o nekoj drugoj utakmici. Očigledno smo u prve dvije četvrtine razmišljali o tome da smo se plasirali u četvrtfinale. To je pogrešno. Dvije katastrofalne četvrtine, dvije dobre, makar u odbrani iz koje smo gradili miran napad. Sa ovom igrom ne možemo ništa da napravimo, moramo da budemo mnogo agresivniji. Mnogo življi, mnogo koncentrisaniji. Apsolutno moramo u četvrtfinalu odigrati najbolju utakmicu, ili idemo po medalju ili za plasman od petog do osmog mjesta. Treba da zaboravimo sve ovo što je bilo iza nas, i da se koncentrišemo na meč sa Hrvatima. Oni su odlična ekipa, imaju odličan sastav, što su pokazali u finalu Svjetske lige u Bergamu. Jedna je utakmica, sve je moguće, ali mi moramo biti mnogo bolji'', kazao je Perović.

Draško Brguljan: ''Nama je suđeno da se sa svima mučimo. Nijesmo dobro počeli utakmicu, nijesmo ih potcijenili, nego nijesmo imali sreće pri nekim šutevima. Nijesmo bili dobri sa igračem više, plivali smo dobro, ali nijesmo koristili neke kontre. Malo smo i razbranili njihovog golmana. U principu najvažnije je da smo pobijedili, izmorili smo se baš, i to nije dobro. Sad ćemo protiv Hrvata vidjeti zaslužujemo li polufinale. Hrvatska je uz Srbiju najbolja ekipa na svijetu, trenutno. Znamo odlično njihove kvalitete, Pavić, Sukno, zatim centri Obradović, Joković... To je skup 12-13 vrhunskih igrača. Biće teško. Oni su imali laku grupu, nijesu igrali meč osmine finala, mnogo su odmorniji od nas. Mi smo imali dosta teških mečeva, evo i ovaj danas se ispostavio kao težak. Mislim da Kazahstanci više nijesu mogli da plivaju, zato smo ih dobili. Sa ovakvom igrom sigurno bi imali problema do kraja. Mislim da je odbrana bila dobra, i to je recept protiv Hrvata. Moramo da se oporavimo prije svega. Ja se nadam da možemo u polufinale. To što Hrvati nijesu imali jakih utakmica može da bude mač sa dvije oštrice za njih. Imali smo dosta takvih primjera. Nijesu toliko dobra plivačka reprezentacija kao Australija, ali imaju svojih kvaliteta. Ali, sigurno da nas neće potcijeniti.

Mlađan Janović: ''Mislim da igra nije bila loša, ovo je osmina finala. Kazahstanu je ovo bilo kao na domaćem terenu. To su momci koji igraju u odličnim ruskim klubovima, odigrali su dvije četvrtine najbolje što mogu. Nakon toga pala im je koncentracija, mi smo to iskoristili. Nebitno ko je rival u osmini finala jer svaka ekipa može da odigra dobro dvije četvrtine. Prve dvije četvrtine smo odigrali korektno, u tom ritmu smo nastavili i u posljednje dvije, i na kraju slavili zasluženo. Četvrtfinale je potpuno neka druga priča. Nijedna utakmica ne može da se poredi sa četvrtfinalnom. Oni su favoriti, igrali su finale Svjetske lige. Jedna kompaktna ekipa, njihovi igrači igraju u najboljim evropskim klubovima. Oni imaju neke adute koje mi nemamo. Ali, u jednoj utakmici je sve moguće. Mi držimo naš ritam, kao i na ovoj utakmici, čekamo njihove greške. Vjerujem da će gol odlučiti pobjednika.