PEROVIĆ i ČUČKOVIĆ: Ne obećavamo medalju, samo veliku borbu!

Još tri dana ostala su do odlaska vaterpolo reprezentacije Crne Gore na Svjetsko prvenstvo u Kazanju, đe ih u poneđeljak očekuje prvi duel na smotri najboljih selekcija svijeta. Selektor Ranko Perović zadovoljan je odrađenim poslom tokom pripremnog perioda, ne obećava medalje, već maksimalnu požrtvovanost u svakom duelu.

’’U petak putujemo na Svjetsko prvenstvo. Očekujemo najbolje moguće rezultate. U ovom trenutku mi ne možemo da garantujemo medalje, ali uradićemo sve da do toga dođe. Međutim, moramo biti realni, jer je ovo teška godina za nas. Ostali smo bez tri standardna reprezentativca. Tu su sada neki novi igrači, koji su maltene debitanti, među njima i Aleksa Ukropina koji ima 17 godina. Nakon turnira u Nišu, koji smo osvojili, na kojem je bilo osam jako dobrih selekcija iz cijelog svijeta, vidi se da smo i dalje kvalitetna ekipa. Možemo da se nosimo sa svim selekcijama, šta ćemo na kraju izvući iz svega toga vidjećemo.Ono što je do nas to ćemo uraditi, a to je da u svakom meču damo maksimum, da izgaramo do kraja. Jedino tako možemo doći do rezultata sa kojim bi svi na kraju bili zadovoljni, a to je medalja’’, rekao je Perović i dodao...

’’Odradili smo dobar posao tokom priprema, ekipa je odradila odličan posao, fizički smo spremni. Moramo još malo da proradimo na koncentraciji, da sve kockice složimo do kraja. Imamo još tri dana zajedničkih priprema u Herceg Novom prije puta, da uklonimo neke sitnice, i da sve zajedno podignemo na još viši nivo. Nadam se da ćemo se u pravom svijetlu prestaviti u Kazanju.Što se tiče samog turnira, uvijek je ta medalja cilj svima nama. Imamo visoke standarde, ali ove godine stvarno nijesmo u tu najužu grupukandidata za medalje. Ali, to ne znači da nećemo uraditi sve da je osvojimo’’, naglasio je selektor, koji je od strane novinara upitan kakve su šanse za plasman na Olimpijske igre naredne godine.

’’Iz Evrope se za sada na OI plasirala samo Srbija kroz Svjetsku ligu.Ako bi Srbija osvojila zlato u Kazanju, onda bi drugoplasirana i trećeplasirana selekcija sa Svjetskog prvenstva obezbijedile vizu za Rio. Evropsko prvenstvo u Beogradu u januaru 2016. godine daje još jedno mjesto za OI, a biće i kvalifiakcioni turnir za odlazak u Rio. Nadam se da do toga neće doći već da ćemo ranije izboriti plasman na to veliko takmičenje. Sve u svemu imamo dosta prilika da se plasiramo u Rio’’, zaključio je Perović.

Da je tokom priprema odrađen veliki posao i da spremni očekuju start Svjetskog prvenstva potvrdio je i reprezentativac Uroš Čučković.

’’Veoma smo podmlađena ekipa, ima dosta novih igrača. Međutim, kvalitetno smo radili u proteklom periodu, kvalitetno smo odradili cio pripremni dio. Kao što je rekao selektor, na turniru u Nišu smo pokazali da možemo da se nosimo i sa najboljim selekcijama. Ekipa jeste podmlađena, ali uz pravi pristup u svakom meču možemo da idemo na pobjedu.Potrebno je i sreće, i dosta toga zavisi i kakav ćemo dan imati.Sve u svemu imamo šanse da kroz jednu maksimum i veliku borbu napravimo dobar rezultat.’’

Nakon konferencije za medije na vaterpolo terenu jezera Krupac, uz prisustvo velikog broja građana, odigrana je revijalna utakmica đece koja pohađaju školu plivanja i vaterpola u Nikšiću. Takođe, naši reprezentativci Uroš Čučković i 17-godišnji Aleksa Ukropina podijelili su majice najmlađima i slikali se sa prisutnima.

Čitaj dalje