REZULTATI I dana ''Otvorenog ljetnjeg prvenstva u plivanju''

Drugo ''Otvoreno ljetnje prvenstvo Crne Gore u plivanju - Montenegro 2015'' svečano je otvoreno danas na bazenima SC ''Morača''. Na takmičenju u Podgorici prisustvovalo je oko 170 takmičara iz 15 zemalja, u organizaciji Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i JU ''Sportski objekti. Miting je otvorio samostalni savjetnik u sekreterijatu za sport Rajko Ćupić.

Plivačica Jadrana Jovana Terzić osvojila je prvo mjesto u disciplini 50 metara slobodnim stilom u vremenu 27,33, ispred Đorđe Ambrozi (Tiro) 28,18 i Ane Čuč- ković (Leotar) 28,71.

Maksim Inić se u disciplini 50 metara leptir okitio srebrnom medaljom ostvarivši vrijeme 24,47. Najbolji je bio Radovan Siljevski (11. april) sa vremenom 24.75, dok je trećeplasirani David Corceto (ASD) bio za dvije stotinke bolji od našeg Boška Radulovića i dionicu otplivao za 26,03 sekunde.

Plivačica Budve Dajana Dajković bila je druga u trci na 50 metara leđno sa vremenom 32,27. Zlato je uzela Amina Kajtaz (Jug) - 31,89, a bronzu Đorđa Ambrozi (Tiro) - 33,35. Lara Milak iz Jadrana ostvarila je treće vrijeme na 100 metara prsno (1:18,79), a bolje od nje bile su Tanja Šmid (Jug) - 1:11,50 i Franćeska Ferulo (Tiro) - 1:14,59.

Štafeta Budve na 100 metara mješovito - u sastavu Haris Demiri, Ado Gargović, Boš- ko Bismiljak i Nikola Suka - okitila se bronzanom medaljom sa vremenom 5:04,71. Prvoplasirana je bila štafeta Ilirije (4:12,99) ispred plivača Vračara (4:23,17). U istoj disciplini kod plivačica slavila je štafeta Jadrana - Anđela Antunović, Lara Milak, Anastasija Vico i Jovana Terzić - sa vremenom 4:58,48. Drugo mjesto pripalo je Budvi (Nina Dajković, Dajana Dajković, Jovana Vujović i Ema Gargović) čija je štafeta ostvarila vrijeme 5:02,81.

Mitingu je svojim prisustvom uveličala predsjednica Plivačkog saveza Rumunije Kamila Potek inače olimpijska pobjednica iz 2004. godine.

''Željela bih najprije da se zahvalim predsjedniku Stručnog savjeta za plivanje u VPSCG Mladenu Klikovcu na pozivu. Prvi put sam u Crnoj Gori i moram reći da mi se jako sviđa ovdje. Imate sjajan bazen, bez i vidim želju ovih takmičara da pobijede. Savršeno takmičenje i savršena zemlja. Završila sam karijeru prije dvije godine i sada sam predsjednica rumunskog saveza. Mi sa Crnom Gorom imamo u planu neke projekte u budućnosti'', poručila je Potek.

Takmičenje se nastavlja sjutra u dva termina, prijepodnevni kada su na programu kvalifikacije i popodnevni kada će se održati finala.

REZULTATE PRVOG DANA TAKMIČENJA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM NA OVDJE.