Vaterpolisti zadovoljni pripremama u Kanadi

Crnogorski vaterpolisti vratili su se u neđelju sa priprema u Kanadi. ,,Crveni“ su u Torontu boravili deset dana, što je bio bazični dio treninga pred Svjetsko prvenstvo koje 27. jula počinje u Kazanju.

- Pripreme su protekle onako kako se i očekivalo. Radili smo naporno i na kraju možemo biti zadovoljni - rekao je Darko Brguljan.

Tim Ranka Perovića u Torontu je sparingovao i sa Kanadom, s tim što je prije ili poslije toga takođe imao zasebne treninge.

- Imali smo odlične uslove koje, nažalost, u Crnoj Gori ne možemo ni da zamislimo. Radili smo dosta na fizičkoj spremi, a odigrali i utakmice sa Kanadom. Taktički dio nije bio u prvom planu, na njemu ćemo mnogo više raditi u Crnoj Gori, a početkom jula nam u goste dolaze Grci. U Kanadi je akcenat najviše bio na fizičkoj spremi - podvukao je prvotimac Kanotijerija.

Za razliku od prethodnih godina, Crna Gora ovog ljeta neće igrati završni turnir Svjetske lige. To ima i dobru i lošu stranu.

- Šteta je što se ne igra završnica Svjetske lige jer pobjednik ide na Olimpijske igre. S druge strane, može biti veoma korisno s obzirom na mali broj igrača koje imamo. Mnogo je lakše konkretno se spremati za jedno takmičenje - istakao je Brguljan.

Naša reprezentacija će u Kazanju biti oslabljena neigranjem Nikole Janovića, Antonija Petrovića i Saše Mišića. Rejting joj, ipak, ne dozvoljava da teži bilo čemu drugom osim medalji na takmičenju na kojem će Crna Gora igrati u grupi sa Srbijom, Australijom i Japanom.

- Ambicije su, kao i uvijek, velike, ali umjereni smo jer znamo da nijesmo u najjačem sastavu. Nijesmo možda u prvom krugu favorita, ali to ne znači da nećemo željeti medalju i direktan plasman na Olimpijske igre, da ne bismo išli u kvalifikacije - poručio je Darko Brguljan za ARENU.